AGENDA
Arts
El documental del mes, 'Petitet'
2018
Dissabte 16 de juny, 18:30h
  • Martorell
Casa de Cultura

El documental del mes, 'Petitet'

En el marc del cicle 'El documental del mes'.

Sinopsi: 

Joan Ximénez Valentí, Petitet, un corpulent gitano del barri del Raval de Barcelona, havia acompanyat –tocant els bongos– molts dels grans músics de la rumba. El seu pare va ser palmero del famós ídol de la rumba catalana, Peret, ja mort com tots els grans noms de la seva generació que van popularitzar i internacionalitzar la rumba catalana.

Abans de morir la seva mare, en Petitet li va prometre que algun dia retornaria la rumba catalana a dalt de tot, a un dels escenaris més importants: al Gran Teatre del Liceu.  És fill únic i pateix miastènia greu, una malaltia de les anomenades rares que només es diagnostica a una de cada 50.000 persones a tot el món i encara no té curació.

Ara, per poder complir la seva promesa, haurà de reunir una vintena de músics gitanos –genials, però indisciplinats– i aconseguir el miracle que suposa posar-se d’acord amb una orquestra simfònica. Els assaigs certament són un caos: els seus gitanos no han llegit mai una partitura. Tot i les dificultats, en Petitet aprofita tant els dies bons com els dolents, disposat a complir la promesa que va fer a la seva mare.

Més informació: 

Et pot interessar

Teia Moner
Dijous 18 d'octubre, 18h
Martorell
Documental 'A les fosques'
Divendres 19 d’octubre, 20h
Valls
El Toubab
Diumenge 11 de novembre, 19h
Reus
Petitet
Diumenge 25 de novembre, 18h
Juneda
Docs for action
Divendres 16 de novembre, 20:30h
Vilanova i la Geltrú