Fires i festes
,
2018
Diumenge 28 d'octubre
En tot el municipi
Cardona

XXVI Fira de la Llenega

Cardona ja ho té tot a punt per celebrar una nova edició de la Fira de la Llenega, un certamen molt arrelat que posa com a protagonista la llenega amb l’objectiu de fer pedagogia sobre l’entorn i el ric patrimoni boletaire de la zona i del país.

Així, a banda de les parades de llenegues i d’altres varietats, la fira compta amb una exposició micològica en la qual micòlegs experts de l’Agrupació Micològica del Berguedà donen assessorament i informació a tots aquells interessats. Una altra pota important del certamen és el concurs, on es premia la llenega més gran i el bolet més original. Enguany, a més, es convoca el concurs de conserves amb bolets i, com sempre, es fa també el concurs infantil, que serveix per introduir els més menuts en el món boletaire, mostrant-los valors de respecte i estima cap a la natura.

La fira també comptarà amb altres parades de productes artesans elaborats amb bolets, com ara patés o confitats, i d’altres productes alimentaris naturals, com embotits, mels i formatges, entre d’altres. El vessant gastronòmic del certamen es complementa amb la degustació que ofereixen diferents establiments de restauració de Cardona, amb plats com ara la botifarra de llenega, el peu i morro amb llenegues o el rodó de vedella amb llenegues. Les receptes, però, canvien cada any i sempre hi ha sorpreses que aconsegueixen fer-nos salivar i excitar-nos el paladar.

Programa: 

Consultar aquí.

Més informació: 

  • imatge de control 1per1
  • imatge de control 1per1