Espectacles
,
2019
Dissabte 14 de desembre, 19h
Globus Bar
Manresa

Espectacle 'Connexions a Sant Petesburg'

Espectacle multidisciplinar que uneix la novel·la 'Vint-i-nou nits a Sant Petersburg' de Jordi Ubach i el llibre 'Connectant instants' de Clàudia Viladrich i Marta Albet, tots dos llibres editats per Edicions 96 aquest 2019.

'Vint-i-nou nits a Sant Petersburg' és una novel·la metafòrica que ens fa reflexionar sobre el poc autocontrol dels nostres actes i dels nostres pensaments. Amb la manipulació com a tema principal de la novel·la i amb Sant Petersburg com a teló de fons, Ubach ens presenta una història carregada de misteri, erotisme i maldat, amb un extens i particular homenatge a la ciutat del nord de Rússia que, gairebé sense adornar-nos-en, esdevé un personatge més de la novel·la.

A 'Connectant instants', els cinc sentits caminen per les quatre estacions i ballen en clau de bounce, a mode d’homenatge al swing que, nascut als anys 20, ara omple d’alegria la Plaça Gispert, la Plaça Major, Sant Domènech, la Plaça Europa i l’Ateneu La Sèquia. El llibre de les manresanes compta amb una bona part de poemes, textos i imatges de Manresa, rememorant moments àlgids de la Festa Major, com el castell de focs al Parc de l’Agulla i la traca final amb el correfoc. També hi trobem, pintats i contats, racons del Passeig, La Seu, La Sèquia, el Caracas, el Born o el barri Vell.

Així, d’una connexió d’amistat i lletraferida, en sorgeix la tercera connexió, quan els escriptors manresans decideixen connectar novel·la, prosa, poesia i fotografia per muntar un espectacle multidisciplinar. Els escriptors participaran a l’espectacle des de les vessants artístiques del teatre i la dansa, concretament amb lindy-hop i un toc de blues. Comptaran amb la música d’Arlet, el jove quartet de pop manresà nascut fa sis anys i amb un àlbum al mercat, 'Mil Raons', i amb l’actor, ballarí i clown ampostí Xavi Forcadell.

  • imatge de control 1per1