Arts
,
2019
Del 25 de maig al 9 de juny
Centre Cultural el Casino
Manresa

Exposició 'Cosmogonies'

Exposició que presenta dos dels projectes de l'artista Eduard Amigó: les transparències i els quitrans.

Les transparències estan configurades sota el signe de la raó kantiana, i els quitrans és una producció que emana de l'instint i que pren com a referent el pensament del clàssic xinès Tao Te King. Ambdós intenten convocar els elements, capturar els vincles invisibles que uneixen els components de l'univers, aprofitar i penetrar en els processos d'erosió, empremta i cristal·lització.

Així, per una banda, Eduard Amigó genera les 'Transparències' a partir de la imatge d’un TAC cranial en la qual va investigar sobre materials no convencionals per desenvolupar l’expressió artística de la malaltia. El títol és un referent poètic literari de pensament i es refereix a la condició de precarietat de l’existència humana. Parla de la malaltia com a paradigma d’aquesta precarietat. Del desig com a impuls que empeny sense cap objectiu. De l’anhel creatiu. De la reconciliació.

Per l’altra banda, hi ha els 'Quitrans' que sorgeixen del fet que l’artista hagi viscut durant molts anys davant la carretera N-340 i part de l’obra d’aquest projecte és un llibre que porta per títol 'Cosmogonies N-340' on unes marques de quitrà impreses amb arrels d’olivera. El quitrà és un material que, de manera simbòlica, és usat per delimitar els espais de l’hàbitat humà, un hàbitat que, eufemísticament, s’anomena civilització.

Horari: 

De dimarts a diumenge: de 18 a 21h

Inauguració: 

Dissabte 25 de maig: 12h
Comptarà amb una acció performativa a càrrec de la ballarina Olga Álvarez i la seva companyia La Taimada.

Preu: 

Entrada gratuïta

  • imatge de control 1per1
  • imatge de control 1per1