Arts
,
2019
Del 9 al 31 de març
Centre Cultural el Casino
Manresa

Exposició 'De l'apunt del natural al paisatge interior'

Exposició 'De l'apunt del natural al paisatge interior' de Marina Berdalet i Valentí Parcerisa. Una proposta on poesia i arts plàstiques comparteixen un mateix espai, per dialogar, emmirallar-se i cercar complicitats.

La mostra s’emmarca en els actes que commemoren el Dia Mundial de la Poesia que se celebra el 21 de març. Dues activitats inspirades en el ball, la dansa, la música i el moviment, complementen la exposició.

En l’obra plàstica de Berdalet, la naturalesa és una constant. L’observació i l’anàlisi –materialitzat amb el dibuix i la pintura del natural- acostuma a ser el punt de partida d’un procés creatiu que va i ve entre la representació de la realitat, l’essencialització d’estructures naturals i els paisatges interiors.

Per a Parcerisa, la poesia és el lloc de trobada subtil entre la natura i l’home. La part de la natura que és silenci i vida vegetal. La part del poeta que és anhel. La trobada subtil es reconeix en la inspiració i s’expressa en cada poema, que malda per portar-nos fins al llindar de l’inefable.

 

Programa: 

Dijous 21 de març
19h: Boira endins.
Moviment, pintura i poesia, a càrrec de la ballarina Laura Bataller

Dissabte 23 de març
18h: Percudint natura.
Una selecció de les peces musicals amb les quals s’intentarà donar a aquest projecte expositiu una tercera dimensió creant una banda sonora que l’acompanyi. Obres inspirades en els sons de la natura (aigua, vent, plantes…), el silenci i la contemplació.
A càrrec d'alumnes de percussió del Conservatori Municipal de Música de Manresa, amb el professor Ramon Torramilans.

Preu: 

Assistència lliure i gratuïta

Organitza: 

Ajuntament de Manresa

Col·labora: 

Generalitat de Catalunya

Més informació: 

  • imatge de control 1per1