AGENDA
Arts
Joan Villaplana
2019
Del 13 de desembre al 26 de gener de 2020
  • Manresa
Llibreria Papasseit

Exposició 'I' de Joan Villaplana

La Llibreria Papasseit i el CACiS, presenten dues exposicions d’obra inèdita de l’artista Joan Villaplana.

El projecte 'I' de Villaplana va ser el guanyador de la 4a edició del Premi Taula de les Arts Visuals de la Catalunya Central. Les primeres obres d’aquest projecte, mescla d’escultura i obra gràfica, van ser presentades a l’Espai 7 del Centre Cultural el Casino el setembre de l’any 2018 i ara, un any després, l’artista mostra el treball realitzat des d’aleshores.

L’artista presentarà nova obra gràfica vinculada a les investigacions estètiques del projecte 'I' a la Llibreria Papasseit de Manresa, que amb aquesta mostra enceta una nova temporada d’exposicions i estrena un nou espai dedicat al pensament i les humanitats.

Les noves obres de Villaplana reflexionen entorn de la unitat, un concepte que ha estat ubicat entre els límits de la raó i del pensament religiós en les tradicions occidentals i orientals des dels orígens d’aquestes civilitzacions. No només s’ha tractat des dels inicis del pensament filosòfic, sinó que ha vehiculat el pensament religiós dels monoteismes i de les espiritualitats orientals. En la mística de totes aquestes tradicions convergeix aquesta idea en comú tractada amb diferents noms com el ser, el real, Déu o el buit.

El projecte expositiu de Villaplana busca vincles entre el sagrat, que es manté ocult en la nostra societat dessacralitzada, i la seva visualització en imatges, i planteja la representació de la idea de l’I a través d’una pràctica artística interdisciplinària amb peces escultòriques i de creació digital videogràfica.

Inauguració: 

Divendres 13 de desembre: 19h

Preu: 

Entrada gratuïta

Més informació: 

Et pot interessar

Exposició 'Diferents mirades' a Torredembarra, 2020
Del 10 al 30 de gener
Torredembarra
Exposició 'A punt de' de Fabià Claramunt
De l'11 de gener a l'11 de febrer
Reus
Exposició Arqueologia a l’exili. El Museu d’Arqueologia de Catalunya i la Guerra Civil espanyola (1936-1939)
Del 18 de gener al 24 de maig
Girona
De l'11 de gener al 22 de març
Figueres
De l'1 de desembre de 2019 al 26 de gener de 2020
La Bisbal d'Empordà
Al alba
Del 25 de gener al 9 de febrer
Igualada
Gameplay
Del 19 de desembre de 2019 al 3 de maig
Barcelona
X Biennal d'Art de Girona, 2019, 2020
Del 13 de desembre al 22 de febrer
Girona