AGENDA
Arts
Joan Villaplana
2019
Del 13 de desembre al 26 de gener de 2020
  • Manresa
Llibreria Papasseit

Exposició 'I' de Joan Villaplana

La Llibreria Papasseit i el CACiS, presenten dues exposicions d’obra inèdita de l’artista Joan Villaplana.

El projecte 'I' de Villaplana va ser el guanyador de la 4a edició del Premi Taula de les Arts Visuals de la Catalunya Central. Les primeres obres d’aquest projecte, mescla d’escultura i obra gràfica, van ser presentades a l’Espai 7 del Centre Cultural el Casino el setembre de l’any 2018 i ara, un any després, l’artista mostra el treball realitzat des d’aleshores.

L’artista presentarà nova obra gràfica vinculada a les investigacions estètiques del projecte 'I' a la Llibreria Papasseit de Manresa, que amb aquesta mostra enceta una nova temporada d’exposicions i estrena un nou espai dedicat al pensament i les humanitats.

Les noves obres de Villaplana reflexionen entorn de la unitat, un concepte que ha estat ubicat entre els límits de la raó i del pensament religiós en les tradicions occidentals i orientals des dels orígens d’aquestes civilitzacions. No només s’ha tractat des dels inicis del pensament filosòfic, sinó que ha vehiculat el pensament religiós dels monoteismes i de les espiritualitats orientals. En la mística de totes aquestes tradicions convergeix aquesta idea en comú tractada amb diferents noms com el ser, el real, Déu o el buit.

El projecte expositiu de Villaplana busca vincles entre el sagrat, que es manté ocult en la nostra societat dessacralitzada, i la seva visualització en imatges, i planteja la representació de la idea de l’I a través d’una pràctica artística interdisciplinària amb peces escultòriques i de creació digital videogràfica.

Inauguració: 

Divendres 13 de desembre: 19h

Preu: 

Entrada gratuïta

Més informació: 

Et pot interessar

Heidi de la Paz
Del 28 de febrer al 30 d'abril
Manresa
Exposició 'Abstracció' de Josep Bernat
Del 14 de març al 26 d'abril
Tortosa
Exposició 'Deriva' de Carles Gabarró
Del 8 de març al 19 de juliol
Agramunt
Exposició 'Fusió, l'Art del Te' de Carles Bros
Del 20 de març al 2 de maig
Banyoles
Exposició 'Albert Fabà o la revolta permanent' - Museu de Tortosa 2020
Del 7 de març al 26 d'abril
Tortosa
Enrique Oliver
Divendres 17 d'abril, 20:30h
Manresa
Del 25 al 27 de setembre
Palafrugell