AGENDA
Espectacles
Mort a les cunetes
2019
Dijous 7 de febrer, 20h
  • Manresa
Teatre Kursaal

Teatre 'Mort a les cunetes'

Un emotiu espectacle basat en la història real de vuit persones que van morir per les seves idees. Un homenatge a totes les víctimes de la repressió franquista.

La mitjanit del 9 de febrer de 1939, nou republicans civils van ser traslladats de la presó de Manresa per ser afusellats a Can Maçana, al peu de la muntanya de Montserrat. Havien estat detinguts sense acusacions polítiques clares. Un d'ells -Josep Nin-, aconsegueix fugir, sobreviure i explicar-ho. A partir d'aquest relat i d'altres de coetanis seus, l'historiador surienc Albert Fàbrega reconstrueix aquest fosc capítol de la repressió franquista.

Ara, l'actor igualadí Joan Valentí i el director David Pintó parteixen d'aquest relat per presentar 'Mort a les cunetes', un emotiu espectacle de creació pròpia en el qual porten a escena cinc monòlegs dels protagonistes d'aquella terrible nit, per reconstruir els fets des de la força de la paraula i la música.

La fossa comuna amb aquests vuit afusellats encara no ha estat localitzada a dia d'avui i és per això que l'espectacle també és un reconeixement moral i públic a aquestes persones que van morir per les seves idees i un homenatge a totes les víctimes de la repressió franquista.

Preu: 

15€ | 12€ majors de 65 anys | 6€ menors de 25 anys i socis del Galliner
Venda d'entrades online aquí.

Més informació: 

Et pot interessar

1939
Del 4 d'abril al 26 de maig
Manresa
David Soler
Divendres 7 de juny, 20:30h
Manresa