Arts
,
2021
Del 31 de juliol al 20 de setembre
CACiS - El Forn de la Calç
Calders

Exposició 'On Egin'

'On Egin' és metàfora, és un gest de complicitat, una invitació a la reflexió. El títol "bon profit" com a "leitmotiv" de creació no es refereix al sistema digestiu sinó al sistema capitalista i als efectes secundaris que se’n deriven a nivell social.

La proposta de Marta Parera s’alimenta per l’autoreflexió, pel malestar provocat per la ineficàcia de les males pràctiques polítiques. El treball te una base impregnada per cendres com a referència a alguna cosa devorada. Alguna forma o paraula suggereix part d’un “naufragi humà”, elements que han estat desposseïts d’un lloc, no tenen paisatge ni hàbitat; un mar sense aigua o una pastera buida. Absències anònimes que interpel·len no només la mirada, també a la ment. A partir d’un concepte d’art pictòric, treballa superfícies que volen posar èmfasi en la part ètica de l’estÈTICA.

Javier Olaizola reivindica el seu ofici de picapedrer, de treball amb les mans i eines artesanals. La seva trajectòria de treball amb la pedra el manté en compromís amb el respecte a la natura, a la terra que tant ens ofereix i tant la castiguem. En l’àmbit artístic explora els límits entre l’ús i l’absurd. Plats que no són útils per contenir menjar sinó per significar l’absurd o per anunciar el que hem menjat amb els ulls tancats.

En 'On Egin' els útils són inútils, parts recuperades i re-significades. No hi ha res que sembli comestible, excepte els interrogants que sorgeixen en cada inspiració-expiració del nostre alè.

Més informació: 

Web CACiS
Facebook CACiS