Espectacles
,
2021
Divendres 5 de març, 20h
Teatre Kursaal
Manresa

Teatre 'Encara hi ha algú al bosc'

Teatre 'Encara hi ha algú al bosc' d'Anna Maria Ricart. Un text compromès amb la veu de les dones que van patir violacions durant la guerra dels Balcans i els fills i filles que van néixer dels embarassos forçats.

Sinopsi: 

Va passar al cor d’Europa, a dues hores d’avió de Figueres. Aquí gaudíem de l’eufòria olímpica. A Sarajevo l’havien viscuda uns anys abans. De sobte, la TV ens servia imatges dels camps de concentració a Bòsnia i Hercegovina, barrejades amb el recompte de medalles olímpiques a Barcelona. El novembre de 2020 ha fet 25 anys que va acabar oficialment aquella guerra, on entre 25.000 i 50.000 nenes i dones van ser violades com a estratègia de neteja ètnica. Els focus i les càmeres ja no hi són. Però, ha acabat la guerra per a les supervivents i per als fills i filles nascuts d’aquelles violacions? Encara hi ha algú al bosc és només una part d’un gran projecte (obra de teatre, documental i instal·lació fotogràfica) de l’equip de Cultura i Conflicte.

Un minuciós treball de recerca i de creació escènica a partir de diversos viatges a Bòsnia i Hercegovina per donar veu a les dones víctimes d’aquest conflicte, i als fills i filles nascuts de les violacions que van patir. Una obra de teatre que també parla de la doble realitat del 1992: mentre l’horror ocorria a la mateixa Europa, Barcelona celebrava els Jocs Olímpics.

Preu: 

20€ general | 18€ majors de 65 | 15€ galliner | 6€ menors de 25 (comprar entrada aquí - enllaç)

Fitxa tècnica: 

Interpretació: Montse Esteve, Judit Farrés, Ariadna Gil, Erol Ileri, Òscar Muñoz, Pep Pascual i Magda Puig
Autoria: Anna Maria Ricart Codina
Direcció: Joan Arqué Solà
Dramatúrgia: Anna Maria Ricart Codina
Investigació i documentació: Teresa Turiera-Puigbò Bergadà
Producció: Cultura i Conflicte i Teatre de l’Aurora 

Organitza: 

Ajuntament de Manresa, Manresana d'Equipaments Escènics i El Galliner

Més informació: 

  • imatge de control 1per1
  • imatge de control 1per1