Arts
,
2023
Del 24 d'agost al 22 d'octubre
Centre Cultural el Casino
Manresa

Exposició '1280º montserrat riu'

1.280º C són els graus que assoleix una cuita de ceràmica a alta temperatura. La temperatura a la qual el foc pren la matèria per donar-li la seva forma definitiva. És un instant químic, però alhora n'és també el moment més decisiu, aquell que converteix la matèria en una peça única, pura alquímia ancestral.

Quan parlem de la Montserrat Riu ho fem de matèria, memòria i identitat. Parlem d'una creadora intuïtiva, generosa, arrelada a l'objecte i el paisatge quotidià, però per damunt de tot, parlem d'una artista honesta amb la seva obra, d'una artista que hi posa el cos. I tot això es reflecteix en la seva ceràmica artística, en les seves peces orgàniques, amables i alhora compromeses amb l'espai.

Escultures plenes de textures que dialoguen amb materials trobats, en desús, i que porten el segell inconfusible d'uns pigments (engalbes) i uns esmalts minimalistes però poderosos. Una reinterpretació del quotidià que ens proposa una poètica inspirada en allò real, matèric; la pròpia natura, construccions urbanes, habitacles, refugis...

Horari: 

de dimarts a diumenge, de 17:30 a 20:30h

Preu: 

Entrada gratuïta

Més informació: