Entorn
,
2023
Dies 11 i 12 de febrer
Museu de la Colònia Sedó
Esparreguera

Visita guiada al Museu i recinte fabril de la Colònia Sedó

El Museu de la Colònia Sedó d’Esparreguera, seu del mNACTEC, es podrà visitar dissabtes, diumenges i festius.

Interior del Museu de la Colònia Sedó
Horaris de visita: a les 10:30h i a les 12:30h.

La visita guiada permet conèixer l’estructura i el funcionament d’una colònia industrial que conserva una gran turbina de 1.400 CV del segle XIX, que proporcionava l’energia necessària a les seccions de filatura i tissatge de la fàbrica.

Els visitants podran veure la maqueta de la colònia i entraran dins del tub d’entrada d’aigua de la turbina de grans dimensions. Durant la visita guiada s’explica també el funcionament d’una minicentral hidroelèctrica que ajudarà a entendre el sistema d’aprofitament de l’energia hidràulica. Finalment, faran un recorregut pel soterrani del Museu i caminaran per les galeries de la primitiva i desapareguda turbina de 1881.

Recinte de la Colònia Sedó
Horari de visita: a les 11:45h.

La visita guiada per l’exterior de la Colònia Sedó permet conèixer 17 punts d’interès d’aquesta antiga colònia tèxtil, entre els quals destaquen la residència de Puig i Llagostera, l’edifici de la filatura, els tallers i els magatzems, la zona de les tres xemeneies, la casa i el jardí de l’amo i l’aqüeducte.

Preu: 

1€ (entrada al Museu a part, excepte primer diumenge de mes)

Inscripcions: 

Cal fer reserva prèvia per telèfon: 93 666 35 27 (laborables de dimarts a divendres ) o  93 777 52 21 (dissabtes, diumenges i festius).
Aforament màxim per a les visites guiades: 30 persones.

Més informació: