Llibres
,
2016
Divendres 8 d'abril, 20h
Llibreria Papasseit
Manresa

50è aniversari de la mort d'Evelyn Waugh

El divendres 8 d'abril a les 8 del vespre, la llibreria de la Plaça Gispert organitza una vetllada en commemoriació del 50è d'Evelyn Waugh, presentant «L'ésser estimat», una de les seves novel·les més reconegudes.
Waugh és un gran representant d'allò que anomenem «humor anglès». La seva sàtira atacava l'absència de valors de la vida moderna de la societat industrial anglesa, caracteritzada per una alta societat en vies d'extinció i una joventut àvida de glamur i hedonisme. Aquesta ironía macabra i crítica modraç de Waugh cap a tot allò que definiria el segle XX el convertiren en un dels grans crítics de la modernitat i un antecedent de la filosofia i la literatura postmodernes.
A «L'ésser estimat» (1948) es parteix d'un viatge a Los Angeles on l'autor descobreix tant la indústria de cine de Hollywood com el negoci refulgent de les empreses funeràries. Poblada d'individus estrambòtics (des de la maquilladora fleuma a l'embalsemador seductor, passant per una clientela esnob), la novel·la és una tirallonga d'eufemismes protagonitzada per éssers estimats (enlloc de morts) i la permanència dels símbols d'anglesitat (enlloc del fracàs del «somni americà»).
La traducció al català d'aquesta brillant novel·la de Waugh ha estat duta a terme per Albert Pijoan i publicada per LaBreu edicions.
La presentació correrà a càrrec d'Ester Andorrà (editora) i el traductor. I comptarà, a més, amb la lectura d'esbojarrats fragments de la novel·la a càrrec de l'actor Toni Rip. La rialla està garantida.

  • imatge de control 1per1