AGENDA
Família
Correllengua a Artés
2016
Fins el 25 de setembre
  • Artés
En diferents espais

Correllengua a Artés

Des de fa 20 anys, el Correllengua d’Artés treballa per a la difusió de l’ús social de la llengua i la promoció de la cultura popular dels Països Catalans des d’una aposta lúdica, popular i participativa.

Enguany, coincidint amb el 25è aniversari del seu comiat, el Correllengua ret homenatge a Montserrat Roig, periodista i escriptora fermament compromesa amb la llengua i el país.

L'acte central, s’iniciarà a les 10:30h, al pàrquing de davant de Cal Sitges amb jocs tradicionals, activitats infantils i la pintada d’un mural en record a Montserrat Roig.

A les 17h el Correllengua es traslladarà al Parc Municipal, on tindrà lloc una Mostra de Cultura Popular amb la participació de geganters, grallers i bastoners, el recital poètic a càrrec del Raïm de Poesia, la lectura del manifest, el cant dels Segadors, la Muixeranga i sa Balanguera a càrrec de l’Escola Municipal de Música, berenar popular i concert amb Cesk Freixas i Roc Casagran, a partir d’un espectacle conjunt amb les cançons d’un i els poemes de l’altre en un to irònic i reivindicatiu.

Per altra banda, fins al 30 de setembre, es poden visitar a la Biblioteca Municipal dues exposicions: 'Coneix Montserrat Roig' amb un recull de les seves obres, aixi com l’exposició '20 anys de Correllengua', que fa un repàs, en base a cartells i fotografies, del correllengua artesenc.

Tot plegat, amb l’objectiu de mantenir viva la flama de la llengua des d’una aposta lúdica, popular i participativa com és el Correllengua. Perquè, com deia Roig, "la cultura és l’opció política més revolucionària a llarg termini".

Et pot interessar

Sons del camí
Del 17 al 26 de juliol
Manresa
Fragment del cartell del TME de Lo Quiosc de Talarn
Del 26 al 28 de juliol
Talarn
Terrats en Cultura, 2019
Dies 18 i 25 d'agost
Tàrrega
Cartell d'aquesta activitat familiar
Dissabte 20 de juliol, 11:30h
Talarn
Imatge de la passejada
Dissabte 20 de juliol, 10h
Alt Àneu
falles, Pirineus, Ribagorça, Llesp, Lleida, foc, flama, Festa Popular, Patrimoni cultural, UNESCO, Surtdecasa Ponent
Del 19 al 21 de juliol
Vall de Boí
Pont de Vilomara
Del 12 al 22 de juliol
El Pont de Vilomara i Rocafort