Espectacles
,
2017
Diumenge 28 de maig, 17h
Casal Sant Genís
Navàs

Dansa 'Homenatge a la terra'

Homenatge a la Terra, Homenatge a la dansa, a càrrec de l'Esbart DansaJove de Navàs
L’espectacle d’enguany no és res més que un homenatge a la dansa d’arrel tradicional i a la terra.
S'obrirà l’espectacle amb el ball d’Homenatge, de benvinguda, salutació o homenatge a totes les persones assistents a l’acte.
La primera part constarà de diferents danses per part de totes les seccions de l’esbart i amb la col·laboració d’exdansaires de l’Esbart Sant Esteve de la Colònia Soldevila, amb algunes estrenes i algun ball de tota la vida, com el Galop de Panderetes.
A la segona part, el grup Set Vetes i exdansaires oferiran 'Aires de la Terra Alta', un dels balls més espectaculars del repertori.
Hi haurà una tercera part, amb la reestrena del ball 'Traginers, diada i Festa', el qual es va estrenr l’any 1998 dins els actes de celebració del 50è aniversari de l’Esbart Dansaire Sant Esteve i que no s’ha tornat a ballar des d’aleshores. Es tracta d'un muntatge coreogràfic de Josep Fornell, que vol representar els trets característics del temps en que els traginers utilitzaven el camí que enllaçava les planes de la Catalunya interior amb el Pirineu i el sud de França per passar mercaderies, tot vorejant el riu Llobregat: el bullici dins d’una taverna, l’arribada dels traginers, la benedicció dels animals, la cavalcada i finalment el ball, que era encetat per la màxima autoritat, com a cloenda de la festa.
Actualment l’Esbart DansaJove està formada per tres grups diferents -grup Picarol, grup Quadrilla i grup Set vetes-, juntament amb un grup de veterans format per pares i mares de nens dansaires, tots amb la mateixa finalitat: l’estima per la dansa i la cultura catalana.

Lloc: Casal Sant Genís
Hora: 17h
Preu: 5€

  • imatge de control 1per1
  • imatge de control 1per1