Jump to navigation
De l'11 al 25 d'abril
Dijous 25 d'abril, 19h
Del 29 de febrer al 25 d'abril
Divendres 26 d'abril
Dissabte 27 d'abril, 12h
Mes d'abril
Del 7 al 28 d'abril
Del 12 al 28 d'abril
Una de les menges estrella de les festes nadalenques són els torrons, que avui dia, n’hi ha de mil i una classes i versions. Els ingredients principals dels torrons més clàssics són les ametlles i la mel, fruits de la nostra terra i arrelats a les nostres tradicions. Un aliment molt nutritiu per assaborir a les èpoques hivernals, que t’animem a fer-te’l a casa.
En aquests tallers es faran sis classes de torró, de la mà del pastisser Albert Carafí, que ens endinsarà en els secrets d’aquest art, arrelat a les nostres tradicions, amb l'ajuda de petites màquines domèstiques. Les persones participants degustaran i s’enduran una mostra de cadascun dels torrons que es faran durant el taller. Els torrons seran: praliné d’ametlles i pinyons, praliné de xocolata amb avellanes, crocant, massapà tradicional, de crema, de xocolata amb llet i nous.
PROGRAMA:1a sessió: dimecres 30 de novembre Preparació dels ingredients principals: - Praliné d´ametlla - Praliné d´avellana - Massapà 50% Exposició de com s´elabora el torró de Xixona i Alacant. Elaborar i encaixar els torrons de base de massapà, com pot ser el torró de crema. Elaborar i encaixar el de xocolata amb llet i nous (per l´endemà poder tallar-lo)
2a sessió: dijous 1 de desembre Elaborar i encaixar torró de praliné d´ametlles i pinyons Elaborar i encaixar torró de xocolata amb avellanes Elaborar torro de caramel i ametlla Acabats i presentació dels diferents tipus de torrons Degustació
Professor: Albert Carafí, pastisser.
Durada i horari: 6 hores. Dimecres 30 de novembre i dijous 1 de desembre, de 17 a 20 hores.Lloc: Escola Agrària de Manresa – Av. Universitària 4 -6 (Edifici FUB). Manresa.
Preu: 75 euros. Persones associades a L’Era: 71,50 euros. Persones a l’atur, menors de 25 anys i alumnes del cicle formatiu de l’Escola Agrària de Manresa i en el cas de portar un amic/ga al curs: 67,50 euros (cal portar targeta inscripció a l’INEM / DNI o document acreditatiu).Preu amb Ecoxarxa: El 30% d’aquest import es pot pagar amb moneda social de l’Ecoxarxa del Bages (52,50 euros + 2,3 hores). Cal ser-ne membre (consulta com fer-se’n a: https://abonahora.files.wordpress.com/2011/09/triptic_ecoxarxa.pdf) i tenir hores disponibles per a poder fer l‘intercanvi.
Més informació: neus@associaciolera.org Tels.: 938787035 | 672337305
Més informació aquí.