Arts
,
2016
Del 26 de febrer al 20 de març
Museu de la Pell d'Igualada i Comarcal de l'Anoia
Igualada

Exposició 'Atrapar la vida' d'Eugeni Forcano

En el marc del FineArt Igualada 2016, exposició 'Atrapar la vida' d'Eugeni Forcano i comissariada per Daniel Giralt-Miracle.

La llarga i fèrtil trajectòria fotogràfica d’Eugeni Forcano és la d’un autodidacte fascinat pel seu entorn, un entorn que sempre ha mirat de forma inquieta i escrutadora. Des de la seva adolescència fins a la seva jubilació. Forcano ha descobert el món a través de l’ull d’una càmera i tot allò que un escriptor hauria explicat amb paraules, ell ens ho ha narrat mitjançant un retrat fidedigne de la vida mateixa, en el qual per damunt de tot destaquen la dimensió humana i els esdeveniments socials, per això les seves fotografies van ser reclamades per les prestigioses agències France Press i Dalmas, i el setmanari Destino va sol·licitar la seva col·laboració, establint amb ell una llarga i fructífera relació.

Després d’aquest període, Forcano es va dedicar al camp de la publicitat i la moda, i finalment es va centrar en el treball de laboratori on va investigar les possibilitats d’un nou tipus de fotografia en color. No obstant això, aquesta exposició se centra solament en dos capítols de la seva vida professional, aquells dels quals crec que ell se sent més orgullós, intueixo que perquè el primer és el que li va permetre dedicar-se a la fotografia i l’últim perquè és el colofó amb el qual va decidir tancar la seva vida professional.

Daniel Giralt-Miracle

Horaris:
Dilluns tancat
Dimarts i dimecres: de 10 a 14h i de 16 a 21h
Dijous i divendres: de 11 a 14h i de 16 a 21h
Dissabtes: d'11 a 14h i de 16 a 21h
Diumenges: d'11 a 14h i de 17 a 21h

 

  • imatge de control 1per1
  • imatge de control 1per1