AGENDA
Arts
Exposició 'El bosc dels contes'
2016
Fins l'11 de desembre
  • Castellbell i el Vilar
Itinerant

Exposició 'El bosc dels contes'

Un bosc ple d’arbres de gairebé 2 metres d’alçada, un recorregut màgic acompanyats de personatges il·lustrats pel conegut Joan Turú, zona de font i descans i cistelles plenes de contes que fan reflexionar sobre els estereotips de gènere i demostren que qualsevol, independentment de si és nen o nena, pot escollir lliurement el que vulgui.

Aquests són els elements bàsics d’'El bosc dels contes', una exposició itinerant que posa en marxa el Consell Comarcal del Bages, amb el suport de la Diputació de Barcelona, i que acollirà primer Castellbell i el Vilar, i després, continuarà el seu recorregut per molts altres municipis del Bages. Al matí es faran activitats dirigides per una conta-contes i pensades per a escoles, i a les tardes l’exposició serà de visita lliure.

Les activitats guiades per a escoles
Al matí, l’exposició serà visitada per escoles del municipi on estigui instal·lada, i hi haurà una dinamitzadora que guiarà els infants, explicant-los contes i motivant la seva participació. Les activitats pensades per a cada edat són les següents:
- Cicles infantil i inicial: visita guiada a l’exposició, entrega de material didàctic i cessió de contes per treballar a l’aula.
- Cicle mitjà: visita guiada, visionat de la pel•lícula “La Ventafocs” (Václav Vorílcek, 1973) -una versió que ofereix una Ventafocs valenta i enginyosa allunyada de la visió ensucrada i victimista del conte clàssic-, i entrega de material didàctic.
- Cicle superior: activitats per fer a l’aula, com un taller sobre com reiventar la publicitat per eliminar els estereotips sexistes, i el visionat de la pel•licula “Al sostre del món” (Rémi Chayé, 2015), la història d’una joveneta russa que parteix cap al Pol Nord seguint la pista del seu avi.

Les il·lustracions
L’exposició crea un itinerari a partir de 8 arbres de cartró, d’entre 1,4 i 1,8 metres d’alçada, i altres elements com àrees de descans, on s’explicaran els contes als més menuts, i una font. Durant el camí, els visitants podran anar trobant diferents personatges, obra del conegut il•lustrador Joan Turú: una princesa que juga a futbol, un cavaller cosint-se la capa, una nena mecànica arreglant l’home de llauna, un pirata canviant els bolquers a un nadó, una caputxeta vermella molt espavilada i els set nans fent la bugada.
Els plafons d’inici i final fan reflexionar sobre els estereotips, conviden a posar-se al lloc de l’altre i donen valor a la diversitat i a la llibertat.

On es pot veure l’exposició?
Del 13 al 31 d'octubre | Casino Borràs de Castellbell i el Vilar
Del 25 al 31 d'octubre | Castellgalí
Del 2 al 10 de novembre | Monistrol de Montserrat
De l'11 al 20 de novembre | El Pont de Vilomara
Del 21 de novembre a l'11 de desembre | Sant Vicenç de Castellet

Et pot interessar

Fragment del cartell 'Camperol!' de Josep Subirats
Del 9 al 31 de maig
Escaladei
Exposició 'Primera Mirada' al Centre de la Imatge Mas Iglesias de Reus, 2019
Del 2 al 31 de maig
Reus
Tragèdia al call
Diumenge 2 de juny, 10:30h
Tàrrega
Exposició 'Cultura i progrés'
Del 9 de maig al 15 de juny
Reus
De l'11 de maig al 30 de juny
Penelles
Exposició 'Camins de Ronda' a Cambrils, 2019
Del 10 de maig a l'1 de juliol
Cambrils
Exposició 'L'Esmalt'
Del 13 d'abril a l'1 de juny
Salou