Arts
,
2017
Del 23 de gener al 10 de febrer
Biblioteca Sant Antoni Maria Claret
Sallent

Exposició 'Merletti i l’esport al primer terç del segle XX'

Del 23 de gener al 10 de febrer es podrà gaudir de l'Exposició 'Merletti i l'esport al primer terç del segle XX' a la biblioteca de Sallent.

Una selecció d'imatges procedents de l'Arxiu Històric Fotogràfic de l'IEFC, que il·lustren i mostren l'interès i la participació de la gent en el fet esportiu i en els protagonistes indiscutibles -ciclistes, boxejadors, aviadors, futbolistes…-, del que va ser una època daurada de l'esport a Catalunya.

A la dècada de 1920, a Barcelona es va materialitzar de forma evident la presència d'espais per a la pràctica esportiva i l'associació de persones al seu entorn. Amb motiu de l'Exposició Internacional, Montjuïc es convertia, a partir de 1929, en un indret de referència esportiva del qual fotògrafs com Alessandro Merletti (1860-1943) van deixar testimoni gràfic.

L'aparició de la pràctica esportiva va tenir lloc dins d'una societat marcadament masclista. La presència de la dona era minoritària en la majoria dels esports –amb excepció del tennis o l'esquí– però no va ser fins a la República que es va avançar en aquest sentit. Merletti es va interessar en aquesta evolució i va ser el cap visible del col·lectiu de reporters gràfics durant molts anys, tot fugint de l'ortodòxia professional i imposant una nova mirada a la realitat.

Horaris aquí.

  • imatge de control 1per1