Fires i festes
,
2016
Diumenge 15 de maig
Plaça Pius XII
Igualada

Festa de l'Arbre de Maig

La Festa de L’Arbre de Maig arriba enguany a la cinquena edició. Els orígens d’aquesta Festa es remunten a l’època medieval i, a Igualada, es va mantenir viva fins a finals del segle XIX. No va ser fins l’any 2012 quan l’Al-pi-nisme Club Esportiu la va recuperar amb gran èxit. La Festa és un ritual per a la veneració dels esperits de la naturalesa; la finalitat era sacrificar un arbre a canvi de passar un any de prosperitat i abundància.

A les 7 del matí, tothom qui vulgui podrà reunir-se amb camisa de quadres a la Plaça Pius XII per dirigir-se cap als boscos de Can Titó a buscar el pi (el Maio). Un cop allà, es realitzarà la tala de l’arbre i seguidament es repartirà esmorzar gratuït per a tots els assistents. Després, es carregarà el Maio en braços sobre les espatlles dels portadors i es tornarà cap a la plaça una altra vegada. Arribats a la plaça, es traurà l’escorça de l’arbre i tindrà lloc el moment més excitant i amb més tensió de la festa, la plantada (12:30h).

A continuació, es repartirà aigua de roses per als portadors i tots els participants ballaran unes danses de germanor al voltant del Maio. Després de l’esforç realitzat durant tot el matí, hi haurà un dinar popular (14:00h) per recuperar les forces amb un bon sobretaula.
Els tiquets es venen anticipadament a un preu de 8€ al Foment, a Cal Domènech o a l’Ingravita,o durant el mateix dia a la plaça Pius XII per 9€, amb 1€ de descompte per a tots aquells que vagin a buscar l’arbre a les 7 del matí.

A la tarda (17:00h) tindrà lloc l’esperat Concurs de Grimpaires, el qual consisteix en grimpar fins d’alt el pi i, un cop dalt, tocar la campana. A aquells qui aconsegueixin arribar a la fita se’ls donarà un fuet i, per aquells qui el pugin més ràpid, un pernil. Finalment, per concloure la festa es repartirà un berenar de pa amb oli, vi i xocolata per a tothom i tindrà lloc l’entrega de premis.

  • imatge de control 1per1