AGENDA
Activa't
Carcassone
2016
Dijous 18 de febrer, 21h
  • Manresa
Cafè del Taller

Torneig de 'Carcassonne'

El Club del Joc del CAE ha creat dues noves expansions del joc de taula Carcassonne i s’estrenaran al 8è Torneig de Carcassonne de la Llum que se celebrarà el dijous, 18 de febrer, a les 9 del vespre, al Cafè del Taller. Les expansions tenen com a finalitat complementar el joc original i ambientar-lo amb els fets i els personatges del misteri de la Llum de Manresa.

La primera és 'La Pesta Negra' i s’inspira en l’episodi de pesta negra de mitjans del segle XIV i que va suposar l’aturada dels treballs de construcció de la Sèquia durant prop de 10 anys. L’expansió consisteix en una peça de territori corresponent a un camp amb una imatge de la mort.

Quan apareix, cada jugador ha d’eliminar un dels seus homenets col·locat en el tauler de joc, simbolitzant-ne la mort a causa d’aquesta malaltia.

La segona expansió s’anomena 'La Reina Sibil·la', quarta muller del rei Pere III. En aquest cas, l’aparició de la fitxa de la reina d’entre les peces de territori permet als jugadors incorporar un nou homenet en joc en un espai en construcció que no tingui propietari, simbolitzant el compromís de la reina amb la construcció de la sèquia i, qui sap, un cert interès personal en Guillem Catà, l’arquitecte de les obres.

Aquestes dues expansions se sumaran a les tres expansions existents i ja utilitzades en edicions anteriors: 'El Misteri de la Llum', 'El Bisbe Galzeran' i 'El Rei Pere III'.

El Torneig constarà de tres rondes de partides. En totes tres rondes sempre s’utilitzarà el joc bàsic del Carcassonne amb les expansions “La Misteriosa Llum” i “El Bisbe Galzeran” i hi haurà una expansió
addicional diferent per a cada ronda: “El Rei Pere III” a la primera, “La Reina Sibil·la” a la segona i “La Pesta Negra” a la tercera.

Tothom qui vulgui pot consultar el funcionament concret de cadascuna d’aquestes expansions al web del CAE (www.cae.cat). Al mateix web també es poden fer les inscripcions.

Data: dijous, 18 de febrer de 2016
Horari: 21h
Lloc: Cafè del Taller (Manresa)

Et pot interessar

Nits de Joc al CAE
Dijous d'octubre, 21:30h
Manresa
Visita amb tast al celler Abadal
Diumenge 29 de setembre, 12h
Avinyó
Visita guiada 'Manresa, Cor de Catalunya'
Dissabtes de setembre
Manresa
Con el viento
Dijous 31 d'octubre, 20h
Manresa
Fira Mediterrània
Del 10 al 13 d'octubre
Manresa
Festa de la Verema del Bages
Del 3 al 6 d'octubre
Artés
Exposició 'Alfred Figueras. 120 aniversari'
Del 29 d'agost al 27 d'octubre
Manresa