Imatge en dron de la Placeta de la Mel | Foto: Dronbenito

Foto: 

Dronbenito

Anna Taratiel: “La geometria m'atrapa per la simplicitat que té”

L'artista barcelonina signarà una de les 10 propostes del 'Womart' a Manresa
Albert Compte Riba
,
09/04/2018
Arts
Quadrats, cercles i triangles rectangles, geometria i superposicions, obres singulars que conquereixen l'espai públic, treball individual i col·laboracions 2.0 per a la creació d'obres de gran format. El treball de l'artista plàstica Anna Taratiel - OVNI (Barcelona, 1982) ha estat una de les deu propostes escollides per ser incloses dins el projecte urbà reivindicatiu i sensibilitzador 'Womart', guanyador del Concurs de Comissariat impulsat per la Xarxa Transversal, que s'està duent a terme aquests dies i de forma simultània a les ciutats de Figueres, Olot, Girona, Granollers, Mataró, Vilanova i la Geltrú, Sant Cugat del Vallès, Reus, Tortosa i Manresa. Podeu seguir la creació en directe d'OVNI a la placeta de la Mel de la capital bagenca fins el dissabte 14 d'abril, data de la seva inauguració.

- Com va el mural de Manresa?
Molt bé, la paret té una bellesa especial perquè és com un collage. Té trossos de pedra, altres són arrebossats, mostra diferents tons marrons. Després d'estudiar-la he fet un esbós on he buscat conservar els elements que ja tenia i crear un diàleg entre la pintura i les formes del mur. M'he adaptat al que la paret oferia inicialment.

'Refuge' (2008) | Font: Anna Taratiel

- Des de quan et sents atreta per la geometria?
Ha estat una evolució del meu treball provocada també, per l'aplicació de la llei anti-graffitis. Durant els inicis pintava al carrer, però amb la llei vaig començar a crear collages amb cartrons, fustes i altres elements més rígids, per al reciclatge i la meva obra es va anar geometritzant.

- Què hi has trobat en aquest procés?
Les formes bàsiques i la puresa dels elements, la combinació d'un traç, d'una línia... La geometria m'atrapa per la simplicitat que té. A partir d'uns elements molt bàsics pots crear coses molt caòtiques aplicant superposicions, textures, colors i aconsegueixes una complexitat, un resultat diferent.

'Art és part' (2012) | Font: Anna Taratiel

- Consultar la teva web s'assembla a crear part de la teva obra.
Tenia la idea de presentar el treball com una experiència. Que el visitant es pugui posar dins l'obra i jugar en aquest món 2.0 d'una forma més contemporània. A la vegada he buscat mostrar una representació del meu treball, les peces que conformen la web són sintetitzacions dels elements que apareixen a les obres.

'Parts'n pieces' (2014) | Font: Anna Taratiel

- Aprofitant les eines 2.0 has creat projectes com 'Parts'n Pieces' on la gent crea les seves obres.
Sí, i també a 'Permutacions' o a 'Art és part'. M'interessa aquest treball col·laboratiu on els participants són el públic que passa per l'exposició o la gent que habita l'espai on es trobarà el mur. Si en un primer moment sóc jo qui creo les regles del joc i les peces, quan hi intervenen altres persones apareixen resultats que no tenia presents. És un procés creatiu molt proper en que la part participativa té un pes destacat en el resultat final.

'Antípodas' (2016) | Font: Anna Taratiel

- 'Antípodas' i 'Antípodas II' són una revisió del teu treball?
En aquestes dues sèries vaig trencar amb el suport que habitualment utilitzo. A 'Antípodas' vaig fer servir fusta i a la segona sèrie va ser un exercici de sintetització de la pintura, on deixava assecar pintura estesa per després afegir-la a les composicions geomètriques. El material no era un objecte pintat, sinó la pintura mateixa.

Més informació: 

L’acte inaugural serà el dissabte 14 d’abril a les 12h i hi haurà animació infantil 'Gresca fresca', amb deParranda, portes obertes a la Ludoteca Ludugurus i seguidament un vermut  per a petits i grans amb discjòquei organitzat per Igrega Bar.

RebobinART

A

També et pot interessar