,
10/05/2017
Gastronomia
Productes de l'Anoia
Foto:
Anoia del Camp a la Taula

L'Anoia del Camp a la Taula [+recepta!]

Els que fa temps que em coneixeu sabeu que m’entusiasma descobrir territori a través de la seva gastronomia. Ho explico a tots els tallers de cuina que faig, al llibre dels Calçots, a algunes receptes… De fet, l’objectiu principal d'aquest blog i del meu personal era parlar-vos precisament d’això.

A la comarca de l’Anoia hi ha un projecte molt interessant (i necessari) que es diu l’Anoia del Camp a la Taula, impulsat pel Consell Comarcal. Interessant perquè dóna suport a tot el teixit empresarial d’artesans alimentaris i petits productors; necessari perquè a diferència d’altres comarques… no ens ho acabem de creure.

Si fem l'exercici de preguntar-nos quants productes i productors coneixem de l'Anoia, estic segura que ens en descuidaríem molts. La pedagogia i la difusió són tan necessàries com el fet de creure en allò que ens estan ensenyant, i és que estimats lectors: hem de valorar més els productes de l'Anoia.

Valorem que tenim bons embotits, que les nostres mels són unes de les millors, que l’oli d’oliva i el vi tenen un caràcter propi o que tenim forns artesans que elaboren pans i coques espectaculars, entre altres!

Us convido a visitar els productors i allotjaments de la comarca inscrits a la 2a edició del Benvinguts a Pagès i per suposat a seguir el projecte Anoia del Camp a la Taula a les seves xarxes socials, així cada dia descobrireu alguna cosa més de la gastronomia de l’Anoia: FB, TW i IG.

Per acabar-vos de convèncer, què us sembla la recepta que us proposo? Feta amb botifarra, ceba, romaní, farina i oli d'oliva de l'Anoia!
 
Focaccia de botifarra, ceba i romaní:
 

Ingredients:

Massa de focaccia

1 ceba, 1 pam i mig de botifarra crua, romaní fresc, oli d’oliva, sal i pebre negre.

Elaboració:

1- Prepareu la massa de focaccia tal com us vaig explicar aquí.

2- Quan la tingueu a punt, repartiu per sobre la ceba tallada a mitges llunes, trossets de botifarra i romaní fresc, un toc de pebre negre i un polsim de sal gruixuda.

3- Enforneu a 200ºC durant aproximadament 20 minuts o fins que veieu que ja sigui cuita.

Bon profit i gràcies per ser-hi!

Bet

*Surtdecasa.cat no es fa responsable de la redacció i contingut d'aquest post.

Em dic Bet i visc a l’Alta Anoia, un indret de fantàstics paisatges i bons productes. Sóc arquitecta i pastissera, i el que més m'apassiona és la idea de conèixer un territori a través de la seva gastronomia. 
Això és el que intentaré descobrir-vos a través d'aquest blog, m'hi acompanyeu?

21/02/2021
Els calçots: els responsables que, almenys una vegada a l'any, ens reunim amb amics o família per celebrar una bona calçotada. Són l'excusa, són els protagonistes del dia, són la parella incondicional de la seva salsa.
10/05/2017
Els que fa temps que em coneixeu sabeu que m’entusiasma descobrir territori a través de la seva gastronomia.
28/02/2017
M'apassiona conèixer projectes de recuperació de productes, productes de proximitat, que per diverses raons hem anat perdent. Iniciatives envejables que posen de manifest el resorgiment de la cultura gastronòmica del nostre país.
27/12/2016
En Josep Pla va dir que "la cuina d'un país és el seu paisatge posat a la cassola", no trobeu que estem de sort?