Jump to navigation
Els que fa temps que em coneixeu sabeu que m’entusiasma descobrir territori a través de la seva gastronomia. Ho explico a tots els tallers de cuina que faig, al llibre dels Calçots, a algunes receptes… De fet, l’objectiu principal d'aquest blog i del meu personal era parlar-vos precisament d’això.
A la comarca de l’Anoia hi ha un projecte molt interessant (i necessari) que es diu l’Anoia del Camp a la Taula, impulsat pel Consell Comarcal. Interessant perquè dóna suport a tot el teixit empresarial d’artesans alimentaris i petits productors; necessari perquè a diferència d’altres comarques… no ens ho acabem de creure.
Si fem l'exercici de preguntar-nos quants productes i productors coneixem de l'Anoia, estic segura que ens en descuidaríem molts. La pedagogia i la difusió són tan necessàries com el fet de creure en allò que ens estan ensenyant, i és que estimats lectors: hem de valorar més els productes de l'Anoia.
Valorem que tenim bons embotits, que les nostres mels són unes de les millors, que l’oli d’oliva i el vi tenen un caràcter propi o que tenim forns artesans que elaboren pans i coques espectaculars, entre altres!
Us convido a visitar els productors i allotjaments de la comarca inscrits a la 2a edició del Benvinguts a Pagès i per suposat a seguir el projecte Anoia del Camp a la Taula a les seves xarxes socials, així cada dia descobrireu alguna cosa més de la gastronomia de l’Anoia: FB, TW i IG.
Massa de focaccia
1 ceba, 1 pam i mig de botifarra crua, romaní fresc, oli d’oliva, sal i pebre negre.
1- Prepareu la massa de focaccia tal com us vaig explicar aquí.
2- Quan la tingueu a punt, repartiu per sobre la ceba tallada a mitges llunes, trossets de botifarra i romaní fresc, un toc de pebre negre i un polsim de sal gruixuda.
3- Enforneu a 200ºC durant aproximadament 20 minuts o fins que veieu que ja sigui cuita.
Bon profit i gràcies per ser-hi!
Bet
Em dic Bet i visc a l’Alta Anoia, un indret de fantàstics paisatges i bons productes. Sóc arquitecta i pastissera, i el que més m'apassiona és la idea de conèixer un territori a través de la seva gastronomia. Això és el que intentaré descobrir-vos a través d'aquest blog, m'hi acompanyeu?