L'Anoia del Camp a la Taula [+recepta!]

10/05/2017
Productes de l'Anoia
Anoia del Camp a la Taula
Foto:

Els que fa temps que em coneixeu sabeu que m’entusiasma descobrir territori a través de la seva gastronomia. Ho explico a tots els tallers de cuina que faig, al llibre dels Calçots, a algunes receptes… De fet, l’objectiu principal d'aquest blog i del meu personal era parlar-vos precisament d’això.

A la comarca de l’Anoia hi ha un projecte molt interessant (i necessari) que es diu l’Anoia del Camp a la Taula, impulsat pel Consell Comarcal. Interessant perquè dóna suport a tot el teixit empresarial d’artesans alimentaris i petits productors; necessari perquè a diferència d’altres comarques… no ens ho acabem de creure.

Si fem l'exercici de preguntar-nos quants productes i productors coneixem de l'Anoia, estic segura que ens en descuidaríem molts. La pedagogia i la difusió són tan necessàries com el fet de creure en allò que ens estan ensenyant, i és que estimats lectors: hem de valorar més els productes de l'Anoia.

Valorem que tenim bons embotits, que les nostres mels són unes de les millors, que l’oli d’oliva i el vi tenen un caràcter propi o que tenim forns artesans que elaboren pans i coques espectaculars, entre altres!

Us convido a visitar els productors i allotjaments de la comarca inscrits a la 2a edició del Benvinguts a Pagès i per suposat a seguir el projecte Anoia del Camp a la Taula a les seves xarxes socials, així cada dia descobrireu alguna cosa més de la gastronomia de l’Anoia: FB, TW i IG.

Per acabar-vos de convèncer, què us sembla la recepta que us proposo? Feta amb botifarra, ceba, romaní, farina i oli d'oliva de l'Anoia!
 
Focaccia de botifarra, ceba i romaní:
 

Ingredients:

Massa de focaccia

1 ceba, 1 pam i mig de botifarra crua, romaní fresc, oli d’oliva, sal i pebre negre.

Elaboració:

1- Prepareu la massa de focaccia tal com us vaig explicar aquí.

2- Quan la tingueu a punt, repartiu per sobre la ceba tallada a mitges llunes, trossets de botifarra i romaní fresc, un toc de pebre negre i un polsim de sal gruixuda.

3- Enforneu a 200ºC durant aproximadament 20 minuts o fins que veieu que ja sigui cuita.

Bon profit i gràcies per ser-hi!

Bet

*Surtdecasa.cat no es fa responsable de la redacció i contingut d'aquest post.