,
03/11/2016
Literatura
Foto del blog: Econospeak

LES, EL MALCARAT

Després d’un espetec brusc el vell generador de fuel comença a sotragar amb deixament  i a poc a poc una grogor esmorteïda torna a il·luminar el cercle del gran circ. Davant els ulls encara oberts d’en Carter s’agrumollen l’arena i la sang que li vessa del coll. El cos sense vida del ventríloc jau al mig de la pista amb un bastonet de fusta clavat a la jugular.  Al seu voltant, l’amfiteatre d’estructura rovellada és ben buit;  abrics abandonats per la pressa, un paraigües amb les barnilles doblegades i algunes sabates desaparellades són l’únic rastre que queda de la gent que fa tan sols una estona l’omplia de gom a gom.  

L’Inspector Magritte ajupit al costat del cadàver l’examina amb deteniment. Es fixa en el tros de fusta que ha esbotzat la vena i el tiba amb cura: Un bastó com els que donen als  take a way  japonesos, hàbilment esmolat.  Unes passes més enllà l’apoderat es frega la suor del front amb un mocador rebregat i amb la mà tremolosa cala foc a la tatxa del cigar pudent que li penja d’un banda de la boca.

—I doncs, inspector? —  Pregunta.

—És evident que algú ha aprofitat la poca estona de foscor per fer-li la feina. Algú que, per força, havia d’estar molt a la vora, darrere les cortines o potser a primera fila o penjat del trapezi.—   Fa en Magritte mirant amunt.

—Però... qui el podia voler matar?

En un aparell de ràdio llunyà hi sona That’s life i la veu intensa i definida de Francis Albert envaeix la intimitat dels oients, amb vehemència.  En Magritte agafa el bombí que havia deixat damunt del tamboret que feia servir en Carter per recolzar-hi el ninot i al fer-ho hi veu el bastonet que fa parella amb el que li acaba de treure del coll.  Llavors, amb un gest mecànic, espolsa del barret una brossa abans de posar-se’l i agafant l’apoderat per l’espatlla el consola mentre s’encaminen en direcció a les cortines de vellut vermell.  

Just darrera les cortines, mal amagat i mig a les fosques en Les fa espetegar la boca de fusta d’aquella manera que tanta ràbia li feia a en Carter.  Aleshores, fa un gest nerviós amb les parpelles, com si se li encallés el petit mecanisme que les mou i amb un somriure malèvol gira el cap en rodó i s’esmuny, com una ombra, dins la caixa de fusta apelfada que li fa de cofurna.  

*Surtdecasa.cat no es fa responsable de la redacció i contingut d'aquest post.

Hola, em dic Ricard Closa i faig veure que sóc contista. Em plaurà, des d’aquest espai, explicar-vos històries de tota mena. Inspirades en somnis o en realitats ocultes, en imatges, en successos. A vegades seran curtes, a vegades molt curtes i espero que sempre siguin prou interessants perquè us entretingueu uns instants en aquest racó.

07/05/2018
A Mart no hi ha orenetes ni falciots que xisclin els capvespres d’estiu quan el cel a l’horitzó es torna color púrpura. Per això l’enterrament de l’Àsdis va ser encara més trist.
13/03/2018
La nau travessa el cel rogenc de Mart com un estel fugaç, arrana les muntanyes que comencen a agafar el color blavós de l’alba i s’ajeu estrepitosament damunt el desert de còdols negres igual com ho hauria fet un d’aquells antics hidroavions en un
05/01/2018
A Mart, els estius duren el doble que a la Terra, els dies són inferns i a les nits un vent gèlid ho acaba de rostir tot, tret de les atzavares.  Tot això no li ho havia explicat ningú, a la Keiko, quan uns mesos abans d’embarcar-se s’havia fet in
17/09/2017
Arran de l’aigua, damunt la pàtina verdosa del riu, l’escalfor del sol despentina les darreres boires en una filagarsa il·lusòria.
09/05/2017
Les darreres clarors de la tarda retallen el perfil de les rulots i les caravanes contra un cel de color cobalt que s’esgota lentament.
16/03/2017
De matinada, mal il·luminat per les primeres llums, l’Aristòtil descarrega les verdures, fruites i altres viandes que ha comprat al mercat i les endreça a la cuina de campanya, un antic vagó de tren de l’exèrcit rus que hom havia fet adaptar com a
13/02/2017
Amb un gest delicat, en LeMarc pinça amb dos dits un borrim imaginari de la samarreta a ratlles que li cenyeix el cos tan prim i, acostant-se’l a la cara blanca, el bufa i el deixa voleiar seguint-lo amb la mirada.