Jaleiu

Foto: 

Cedida
Guillem Albà & La Marabunta presentarà 'Jaleiu'

Els 10 imperdibles de la 32a Mostra Igualada

La fira d'espectacles infantils i juvenils presenta fins a 47 espectacles del 26 al 30 de maig
Surtdecasa
,
20/05/2021
Família
Teatre, circ i clown, dansa, titelles, música i màgia. Totes les arts escèniques tenen cabuda a la 32a Mostra Igualada. D’entre la munió de sol·licituds rebudes, la direcció artística n’ha seleccionat 47, que inclouen també estrenes absolutes. La Mostra Igualada, dedicada especialment al públic familiar i juvenil, enguany fa incís en temàtiques com la diversitat, la crítica social, la incertesa, el dol o l’amor. Sentiments universals que demanen una interpretació determinada en funció del públic al qual s’adrecen. D’entre tota la programació hem triat 10 espectacles que creiem indispensables. No us els perdeu!

1. 'Les croquetes oblidades' de Les Bianchis
L’espectacle posa de manifest la multitud d’etapes que viuen els infants i que complicat pot arribar a ser fer el salt d’una a l’altra. Recordes quan vas perdre el teu ninot preferit? Potser des de la visió d’adult ara et sembla que allò que vas sentir era una estupidesa d’infància, però en aquell moment era el teu món. Cada etapa i cada símbol pot traduir-se en un dol i els petits de casa en viuen un darrere l’altre. La Pepa, la protagonista de ‘Les croquetes oblidades’ és una nena vital i amb molta imaginació que ha perdut a la seva àvia, i amb ella el gust de les seves delicioses croquetes. A més, viu un canvi d’escola i de ciutat. Afortunadament, la manteta amb què dorm cada nit és la mateixa i amb ella emprèn un viatge al país del Xim Pum, on van a parar les coses oblidades.

2. 'Jaleiu' de Guillem Albà & La Marabunta
Després de set anys de gira, Guillem Albà i els sis músics de La Marabunta tornen als escenaris amb més ganes que mai de transmetre tota la seva alegria i energia. I ho fan amb un espectacle total, divertit i provocador. Una festa d’humor, ritme i diversió per desconnectar del món real, que ens farà esclatar de riure.

 

Los Galindos presentaran 'MDR - Mort de riure' | Foto: Clara Pedrol
3. 'MDR - Mort de riure' de Los Galindos
Els protagonistes de ‘MDR - Mort de riure’ són tres pallassos que s’enfronten a un gir inesperat. Los Galindos fan còmplices els espectadors, que només corren un perill: morir de riure. La reputada companyia Los Galindos, creada el 1991 a partir de la trobada d’alguns artistes de carrer i provinents del circ, ofereix una peça a cavall entre l’esperit crític i la rialla.

4. 'Labranza Kids' del Colectivo Lamajara
'Labranza Kids' és la proposta del Colectivo Lamajara, un grup d’artistes que treballen cooperativament i, en aquest cas, posen de manifest les similituds entre l’home i el camp i el cos i els ballarins. Així es porta el paisatge que el pagès dibuixa al camp, sobre la geografia corporal i es fa una comparativa constant dels dos tipus de cossos i com hi intervenim. De manera quotidiana, i potser sense ser-ne realment conscients, modifiquem el nostre cos i el nostre entorn fins a fer-lo evolucionar de tal manera que, de vegades, l’abans i el després són realment sorprenents.

5. 'Orbital' de Farrés Brothers i Cia
La companyia igualadina torna a presentar a casa el seu recent espectacle 'Orbital'. Amb la voluntat de seguir posant constantment sobre els escenaris projectes innovadors, 'Orbital' gira al voltant de les relacions interplanetàries i la ciència, fet amb poètica, amor i humor. Òrbites celestes i òrbites humanes, totes dues en moviment constant però mantenint aquell punt de connexió que en garanteix un camí sense pèrdua.
> Més informació

 

La companyia Obskené també actuarà a la Mostra | Foto: Cedida
6. 'Els ocells ho fan, i les balenes i les puces també' d'Obskené
Amb aquest nou espectacle, la companyia Obskené tracta la reproducció i la sexualitat dels animals. Conscients de la dificultat de mostrar el comportament d’altres espècies, imagina ple d’ironia i d’humor. Alhora que, descobrint i mostrant aquest maremàgnum d’opcions ens permet apropar-nos a la llibertat sexual en totes les seves variants, entendre’ns i relativitzar-nos com a una espècie més dins del món.

7. 'Sopa de pedres' d'Engruna Teatre
Engruna Teatre parteix d’allò que aparentment sembla petit per a transformar-ho en relats únics i plens de contingut. Amb aquest afany presenta ‘Sopa de pedres’ i la història de l’Alma, una nena que ha hagut de marxar d’allà on vivia per defugir els avions de combat. L’Alma arriba a un nou indret on tot és desconegut i en què la mirada dels qui hi viuen no es mostra hospitalària. Ara l’envolta l’abundància, però ningú la comparteix amb ella, que aferrada a les pedres que ha trobat pel camí, les converteix en una sopa de pedres que transforma l’individualisme de tot un poble en una feina en equip. Una lliçó a tots els qui li havien tancat la porta.

8. 'Àvol' de Circ Bover
De la mà de Circ Bover i a través de la creativitat i la reinvenció, arriba l’espectacle ‘Àvol’. Recrea la trobada de quatre personatges amb la necessitat de reinventar-se a causa d’una situació sobrevinguda. Amb l’únic material del qual disposen, pals de bambú i cordes, han de desenvolupar noves habilitats per a superar una sèrie de reptes. ‘Àvol’ posa de manifest que fa més qui vol que qui pot i que, de vegades, si no és amb l’adversitat, no descobrim fins a on som capaços d’idear, de crear i de tirar endavant per a sobreviure a noves situacions que, inicialment, poden semblar adverses.

 

La Cia Roberto G. Alonso presenta 'Marúnica' | Foto: Cedida
9. 'Marúnica' de la Cia Roberto G. Alonso
Un espectacle sorprenent i visual que desperta la creativitat dels més petits, a través de l'obra de la pintora de la Generació del 27, Maruja Mallo. Roberto G. Alonso ens proposa un viatge poètic i visual per endinsar-nos al món creatiu de la pintora surrealista. L'obra de la pintora és ideal per connectar amb l'imaginari dels infants, a través dels seus simbolismes surrealistes i desproporcions.

10. 'Nius' d'Helena Cabo Vila i Crea Moviment
Els més petits de casa també tenen el seu espai a la Mostra Igualada, i una de les propostes és ‘Nius’, d’Helena Cabo Vila i Crea Moviment. ‘Nius’ apropa la música en directe, la dansa i les dinàmiques participatives i d’experimentació per viure l’experiència artística amb els cinc sentits. Amb el cant, els instruments i el ball com a eines de base s’interactua amb una escenografia que convida al públic, el veritable protagonista, a endinsar-se en l’espectacle mentre gaudeix de la música i descobreix l’espai amb tots els sentits.

Més informació: 

A

També et pot interessar