Surtdecasa Centre
,
13/12/2017
Família

Els Pastorets de Calaf, més de 90 anys de tradició amb segell Folch i Torres

Una funció solidària amb la col·laboració de la Fundació Althaia de Manresa donarà el tret de sortida a les representacions aquest diumenge
Els Pastorets de Calaf

Foto: 

Cedida
La capital d'Els Pastorets, inicia funcions aquest diumenge 17 de desembre i fins el 28 de gener

Més de 90 anys d’història, més de 100 intèrprets i una cinquantena de decorats converteixen Els Pastorets de Calaf dirigits pels calafins Josep Garriga i Antonino Mestre en un espectacle únic. Un any més, el Casal de Calaf acollirà el 17 de desembre, el dia de Nadal i cada diumenge de gener, les funcions d’aquesta versió adaptada de Folch i Torres.

Un any més, Els Pastorets de Calaf, uns dels més històrics i emblemàtics del país, esclafen motors. Com mana la tradició, Els Pastorets s’estrenaran la tarda del 25 de desembre i hi haurà funcions també el 7, 14, 21 i 28 de gener, amb una funció prèvia a l’estrena el dia 17 de desembre. Des de la primera representació el 1925, Calaf representa el text de Josep Maria Folch i Torres que, des de fa anys compta amb la direcció de Josep Garriga. Des de fa més de 90 anys, milers de persones han gaudit d’uns d’Els Pastorets més espectaculars i tradicionals de Catalunya que compten amb més de 100 intèrprets i una cinquantena de decorats i que es representen, un any més, al Casal de Calaf.

La proposta compta amb una posada en escena cuidada fina a l’últim detall. La música, component imprescindible d’Els Pastorets, és una versió revisada i adaptada de la partitura original escrita pel compositor Mossèn Valentí Miserachs i Grau que, amb motiu del 90è aniversari, van revisar, adaptar i interpretar la Cobla Sant Jordi - Ciutat de Barcelona i el Cor ARSinNOVA. A més, Els Pastorets compten amb una il·luminació, vestuari i sonorització cuidades al detall, fent que siguin una de les propostes més destacades de Catalunya.

Una estrena solidària
Enguany, els Pastorets de Calaf mostren el seu vessant més solidari i destinen els beneficis de la funció del dia 17 de desembre a la Fundació Althaia. Els diners aniran en benefici del futur hospital de dia d’oncologia que impulsa la fundació, una entitat privada sense ànim de lucre que dóna servei integral a les persones en l’àmbit sanitari i social.

Més informació: 

També et pot interessar