Enric Tierz i Joan Vilar

Foto: 

Cedida

Enric Tierz: “Volem mostrar que a part de Disney i Pixar hi ha altres coses molt ben fetes, també”

El cicle 'Petit Cineclub' s'estrena el dilluns 28 d'agost, en el marc de la Festa Major de Manresa
Albert Compte Riba
,
23/08/2017
Família
Estrenar un cicle d'activitats fixes durant tot l'any sempre és una bona notícia. A la capital bagenca el consistori, juntament amb dues de les entitats més actives de la ciutat, Imagina't (Xarxa Manresa) i el CineClub han unit esforços per inaugurar aquest agost el 'Petit Cineclub', amb propostes que abracin des dels més petits de la casa fins a joves de 14 anys. Per aquesta primera temporada s'ha programat la reestrena de 'La Ventafocs', pel·lícula amb que Rialles va començar les seves activitats a Manresa, 'Capità dent de sabre', 'El rei i l'ocell', 'Ocells de pas' i la reposició del gran clàssic d'Ivo Caprino 'Grand Prix a la muntanya dels invents' que es reestrenarà en el marc de la Festa Major, el proper dilluns 28 d'agost a les 19:15h. Parlem del projecte amb l'Enric Tierz (Manresa, 1976), membre de la junta del Cineclub Manresa i el Joan Vilar (Berga, 1961), membre d'Imagina't (Xarxa Manresa).
Joan Vilar: “Tenim la voluntat d'apropar el món del cinema als infants a través d'aquestes pel·lícules que ja no són tan planes”

- Com va anar l'aniversari del Cineclub?
E.T.: Molt bé! L'any passat vam celebrar els 60 anys. Va ser un any de moltes col·laboracions amb festivals de Barcelona, amb la Mostra de cinema de dones, el Docs, el cicle D'A, de cinema d'autor o també amb el de Navarcles. Aquest any volem mantenir les sinergies, fer-ne de noves i ens avançarem un mes per començar la temporada a mitjans de setembre.

- I a Imagina't també esteu d'aniversari?
J.V.: Sí. Celebrem els 40 anys. Aquest any hem portat companyies del món de la faràndula que fa tants anys com nosaltres que roden i també hem volgut donar espai i presència a joves companyies que alcen el vol i han tingut molt bona rebuda. I enmig de tot això ens hem sumat al carro del 'Petit Cineclub'.

  • imatge de control 1per1

- La proposta és una represa o és la primera vegada que s'organitza un cicle anual pensat per als més petits?
J.V.: Fa vora un any vam passar 'Phantom Boy' per veure'n la resposta i va anar força bé. Arran d'això l'Ajuntament ens va fer la proposta de crear un cicle fix i ens hi hem apuntat.
E.T.: Hem fusionat la programació que ja es fa al Casal de les Escodines, la iniciativa d'Imagina't i hem creat el cicle 'Petit Cineclub'.

- Així, abans havíeu arriscat cadascú per la seva banda?
E.T.: Des del Cineclub alguna vegada.
J.V.: Amb Imagina't havíem programat de tant en quant alguna pel·lícula, però clar, d'una banda no eren grans estrenes comercials i de l'altra no era ni teatre o espectacles. Amb aquest projecte volem apropar al cinema a nens i nenes d'una edat més avançada.

- Alguns dels títols que heu escollit estan en l'imaginari dels pares i les mares que ara tenen fills.
J.V.: Rialles, Drac Màgic o Cavall Fort adquirien pel·lícules d'animació, sobretot provinents de l'est d'Europa i les van doblar al català. Van començar a crear un catàleg de pel·lícules infantils perquè en català no hi havia res.
E.T.: Amb aquesta proposta volem seduir als pares perquè al seu torn sedueixin als fills.
J.V.: Els preus són molt assequibles i les projeccions al Casal de les Escodines seran gratuïtes.

Els entrevistats amb la Marta Perarnau a l'esquerra, membre del 'Petit CineClub' i la regidora de Cultura de Manresa, l'Anna Crespo | Foto: Cedida

- I estreneu el cicle amb 'Grand Prix a la muntanya dels invents'.
E.T.: L'hem escollit perquè és un clàssic. Hem buscat un dia maco per la reestrena i donar el tret de sortida al cicle de cinema familiar.
J.V.: Grand Prix s'està projectant ja a tota Catalunya i ens han arribat que, els pares d'ara que la recorden han portat els seus fills a veure-la i es crea una química molt bona entre els nens i nenes que la veuen per primera vegada i els grans, que la reviuen.

- Per què heu escollit aquests títols i no uns altres?
J.V.: Són pel·lícules amb una trama que cal seguir, mantenen uns diàlegs més rics, contenen missatge, es desenvolupen amb una durada més llarga que un espectacle de teatre. Volem que sigui una oferta per a infants i joves de fins a 13 o 14 anys. Qui sap si més endavant ho complementem amb un cine-fòrum després de la pel·lícula, perquè amb 'Phantom Boy' ho vam fer i al·lucinaves de les reflexions que nens i nenes posaven en comú.

- Per edat, quin públic va assistir-hi?
J.V.: Aproximadament, fins a 12 anys. Va ser molt instructiu, fins i tot pels pares quan veien les intervencions dels seus fills.

- Us heu plantejat objectius per aquest primer cicle? Quins?
J.V.: Tenim la voluntat d'apropar el món del cinema als infants a través d'aquestes pel·lícules que ja no són tan planes.
E.T.: Volem mostrar que a part de Disney i Pixar hi ha altres coses molt ben fetes, també.
J.V.: A l'octubre projectarem 'La ventafocs', la primera pel·lícula infantil que es va doblar al català i la primera activitat que va fer Rialles a Manresa, ara farà 40 anys.

A

També et pot interessar