Albert Compte Riba
,
13/07/2018
Família

Aparca el sol i platja, practica piscina i cultura

Descobreix la cultura, l'oci i la gastronomia anoienca amb l'aigua al coll i la piscina al cap
Aparca el sol i platja, practica piscina i cultura

Foto: 

Anoia Turisme
Ens trobem immersos en una nova onada de calor i des de Surtdecasa Centre us proposem quatre plans d'oci, lleure i cultura per gaudir de les piscines de Jorba, Prats de Rei, Copons i Pujalt i acompanyar la remullada amb una activitat local. Gaudiu de la tradició i les activitats que ofereix el Forn de Jorba, visiteu la Torre de la Manresana i els entorns de la Batalla de Prats de Rei, descobriu els racons i viaranys del casc antic de Copons, un dels nuclis amb encant de la comarca i sopeu sota les estrelles a l'Observatori de Pujalt. Xaleu de les piscines, refresqueu-vos durant les hores de més calor i descobriu la gastronomia, els entorns i la cultura de la comarca.
La tradicional coca de forner de Jorba que prepara el forn per a la fornada del pa | Font: Anoia Turisme

Refresca't a Jorba i esmorza la seva coca tradicional
La piscina de Jorba és un dels petits oasis municipals on passar algun dels matins o tardes d'estiu a resguard de la calor durant les hores en que el sol més apreta. Refresca't a la piscina fins a l'hora de dinar després d'haver esmorzat un dels productes gastronòmics més singulars de la comarca, la coca de forner del Forn de Jorba. Un forn de pa que elabora receptes tradicionals des de1930. Segons el seu responsable, Jaume Teixé: "la coca és el primer que es fa al forn abans de coure tot el pa de pagès, perquè a més de ser una bona coca, això el que permet és donar humitat al forn per tenir un bon pa de pagès, amb bon color i bon aroma".

Detall del nucli antic de Copons | Font: Anoia Turisme

Sumergeix-te pels carrerons de Copons, un nucli amb encant
En ple estiu no us podem recomanar una excursió a l'aire lliure sense un bon punt a la vora on refrescar-vos i carregar-vos de forces. Així que, seguint la carretera comarcal 1412a, un poc més amunt de Jorba i poc abans d'arribar a Prats de Rei podeu fer una aturada a la piscina de Copons, en plena vessant segarrenca de l'Anoia, on podreu remullar-vos una bona estona. El municipi ha estat un dels primers en  formar part de la guia 'Nuclis amb encant', editada pel Consell Comarcal, on se'n destaquen els seus elements singulars: la plaça Major, els edificis de les famílies protagonistes de la Diàspora, la ruta dels horts, la casa senyorial de Ca la Madrona, el monument industrial La Fàbrica o el Racó de Sant Joan, entre molts altres.

La torre del castell de la Manresana | Font: Anoia Turisme

Remulla't pels entorns de la Batalla de Prats de Rei
Després de les obres de millora, el passat 23 de juny s'ha estrenat la nova piscina de Prats de Rei. La visita a la Torre de la Manresana, que entronca la història del territori fins el segle X i els entorns de la Batalla de Prats de Rei formen part d'una bonica visita de turisme cultural, que podreu gaudir aquest estiu acompanyant-la d'una estada a la piscina municipal. Concerteu una visita guiada per conèixer el passat de la Torre de la Manresana i l'episodi de la Batalla de Prats de Rei, un dels més reeixits de la Guerra de Successió, on es va posar en joc el control del centre de Catalunya, durant batalla que enfrontà el bàndol austriacista comandat per Guido von Starhemberg i les tropes borbòniques del duc de Vendôme, en un combat que enfrontà més de 55000 soldats.

L'Observatori de Pujalt en plena divulgació de l'astronomia | Font: Anoia Turisme

Banya't a Pujalt i sopa sota les estrelles
L'Observatori de Pujalt és molt més que un equipament científic. Es tracta d'un centre de difusió i didàctica per als amants de l'astronomia. Durant aquest estiu, en dates concretes i prèvia reserva podreu gaudir d'un 'Sopars sota les estrelles'. Aquest any, les dates per aquest maridatge singular i original són els dies 12, 18 i 27 de juliol i 1 d'agost. Un pla ideal per visitar el poble de Pujalt, recrear-vos amb un dia refrescant a la piscina del municipi i acabar la vesprada sopant a la fresca, observant el cel nocturn i gaudint de la passió per l'astronomia.

Més informació: 

Piscina de Jorba
Horari: d'11h a 20h
Preus: gratuït fins a 4 anys | 3€ infantil i pensionistes | 5€ adult | 6€ adult, dissabte i diumenge

Municipi de Jorba
Web Forn de pa de Jorba
Tel.: 93 873 13 50
Correu: pa@fornjorba.com

Piscina de Copons
Horari: d'11h a 20h
Preus: 5€ majors d'edat | Descomptes per a menors de 5 i 15 anys i també per a majors de 65 |
Abonament de 10€ per a família nombrosa. | Abonament en metàl·lic
Tel.: 93 809 00 00

Municipi de Copons
Nucli amb encant, Copons

Piscina d'Els Prats de Rei
Horari: d'12:30h a 19h
Preus: Gratuït Menors de 4 anys | 3€* fins a 14 anys (laborables) | 4€* majors d'edat (laborables) | 2'5€* Majors d'edat (laborables) |
(*) Sumar 0'5€ en dissabtes, diumenges i festius
Tel: 93 869 81 92

Municipi de Prats de Rei
Ruta de la batalla d'Els Prats de Rei de 1711

Visita guiada a la Torre de la Manresana

Torre de la Manresana

Piscina de Pujalt
Horari: 11h a 20h
Preus: 2€ infantil | 3€ adults

Municipi de Pujalt
Observatori de Pujalt
Tels.:  620 136 720 | 93 869 80 22
Correu: observatoripujalt@gmail.com

També et pot interessar