Mete Codinach
,
13/05/2016
Fires i festes

Ariadna Esteban: "L’ARAAA és una experiència"

El primer market manresà torna a obrir portes dissabte 14 de maig

Foto: 

CEDIDA
Ariadna Esteban i Aleix Moya a la primera edició de l'ARAAA
L’Ariadna Esteban (Manresa, 1993) i l’Aleix Moya (Matadapera, 1990) es van conèixer treballant a una empresa d’esdeveniments nocturns i més endavant van coincidir a Manrussiònica. El setembre de 2015 ella va tenir una idea i la va voler compartir amb l’Aleix, que de seguida es va engrescar a tirar-la endavant: volien muntar una iniciativa a Manresa que emulés markets tan populars com el de Palo Alto de Barcelona. El mes de gener de 2016 ja tenien espai i el mes de març van celebrar la primera edició del seu projecte: l’ARAAA market. Parlem amb l’Ariadna Esteban perquè ens n’expliqui tots els detalls.
"Confiem moltíssim en la ciutat i per això hem començat aquí"

- D’on neix la idea de muntar un market?
Sempre m’han inquietat molt els mercats, el món del disseny i de l’art i vaig començar a organitzar esdeveniments de dia, vaig anar a markets, a Palo Alto... i em va picar el cuquet per tirar endavant una proposta similar.

- A l’ARAA hi ha parades de disseny, de gràfic, foodtrucks, música en directe, actuacions... com definiries aquesta barreja?
L’ARAAA és una experiència. L’hem posicionat com a market perquè havíem de situar-lo però realment el que volem és que la gent gaudeixi d’un dia diferent, que en un mateix espai s’hi creïn connexions, contactes... i que el públic que ve, acabi sent fan de tot el que hi passa.

- A qui us dirigiu?
No tenim target. La proposta t’acaba arrossegant a un públic, però a la primera edició ens vam sorprendre amb el públic que va venir perquè va ser molt variat. Ens dirigim a la gent que sap què és el disseny, l’art, les marques... i al públic que no ho sap però que vol saber-ho.

- El mes de març veu fer la primera edició del vostre market, quina valoració en feu?
Va anar molt bé, la veritat. Estem molt contents. Van entrar unes 600 persones, la majoria a la tarda, hi havia una energia molt positiva i la gent interna que treballa amb nosaltres també estava súper contenta. Formem un gran equip molt motivat! En total vam tenir unes 20 parades, de DJs en van passar quatre i de foodtrucks n’hi havia tres. També hi va haver una desfilada de moda i uns ballarins van fer una actuació de hip-hop.

- A priori pot semblar que Manresa és una ciutat poc de de markets però vosaltres us heu aventurat a fer-ho. Realment és un bon lloc per l’ARAAA?
Totalment. Nosaltres confiem moltíssim en la ciutat i per això hem començat aquí. Sí que tenim idea de créixer i d’anar-nos movent, però la primera edició ens va demostrar que la gent estava buscant una iniciativa com aquesta.

- L’ARAAA s’emplaça a un jardí privat de la Muralla de Sant Francesc, un espai totalment desconegut. Com hi heu anat a parar?
L’espai és una part molt important del projecte perquè hi ha espais que generen coses i d’altres que no. Buscàvem un lloc amb encant, amb una certa màgia. Primer vam fer una recerca de fàbriques antigues però no ens van fer el pes. Aquest espai és d’uns coneguts i vam creure que era un bon lloc: al centre, amb vegetació... és un lloc privat que ens han cedit per fer-hi l’ARAAA.

- Els paradistes els heu seleccionat vosaltres o són ells els qui han vingut a trucar a la porta de l’ARAAA?
Hi ha de tot, fifty-fifty. El primer cop has de tirar molt tu, però quan no havíem ni començat la primera edició ja rebíem correus de gent que ens deia que volia participar i ara ja n’estem rebent moltíssims d’artistes i de foodtrucks. La veritat és que amb només una edició hem tingut una molt bona acollida i la resposta està sent súper positiva per part de futurs col·laboradors.

Més informació: 

També et pot interessar