Bet Altarriba
,
14/12/2018
Fires i festes

Com ennadalar-te aquest any a Igualada, en cinc passos

A Surtdecasa us proposem un seguit de recomanacions per gaudir d’Igualada durant les festes de Nadal
Nadal Igualada

Foto: 

Cedida
A Igualada ja està tot a punt per celebrar les festes de Nadal i la ciutat, més que mai, es vesteix d’il·lusió. Patinar sobre gel, baixar pel tobogan, tallers, mercats nadalencs, observar les llums de Nadal i les seves pampallugues... És temps de passejar per la capital de l’Anoia, voltar pels seus carrers i gaudir de la seva màgia en unes dates tan senyalades. Us presentem 5 propostes que no et pots perdre per si vols venir a Igualada durant aquestes festes: aquest Nadal, surt de casa i ennadala’t!


FOTO: Marina Méndez

1. La Festa dels Reis d’Igualada
La Festa dels Reis d’Igualada és sense cap mena de dubte la més emblemàtica de tot Catalunya: de fet, és declarada Festa Popular d’Interès Cultural. La història apunta que és la segona més antiga de tot l’estat, i  és que té referències del seu inici l’any 1895. En aquest sentit, no et pots perdre les dates més significatives d’aquesta gran festa: en primer lloc, l’arribada de l’emissari reial, el Patge Faruk, el 28 de desembre. A continuació, el lliurament de cartes del dia 1 de gener així com el colofó final, la nit més màgica de l’any: la Cavalcada de Ses Majestats els Reis d’Orient la nit del 5 de gener. A més, enguany, se celebra el 75è aniversari de l’arribada del Patge Faruk a la ciutat d’Igualada. No et perdis la seva exposició al Museu de la Pell d’Igualada. 

2. El Saló de la Infància
Els més menuts de casa s’ho podran passar d’allò més bé al Saló de la Infància: tot un seguit d’activitats lúdiques, pedagògiques i esportives per als nens i nenes de 0 a 12 anys. Sota el títol: 'Mou-te amb el Saló', l’edició d’enguany està emmarcada amb el nomenament d’Igualada Ciutat Europea de l’Esport 2019. Enguany, el Saló arriba a la seva 35ena edició. Se celebrarà a l’Escorxador (Avinguda Prat de la Riba) del 27 de desembre al 4 de gener. 

3. Projecta el teu desig
Una de les novetats d’enguany. No et perdis la gran projecció interactiva d’una nena igualadina que escriu la seva carta als reis al 2018, i en la qual, tothom podrà observar si s’han complert o no els seus desitjos. Vols esbrinar-ho? Aquesta projecció estarà damunt la façana de la Basílica de Santa Maria de la Plaça Pius XII, els dies 21, 22 i 23 de desembre quan es faci fosc. Una altra de les novetats serà que tots els igualadins i igualadines també demanin els seus desitjos per al proper any. Demana el teu desig a través d’una piulada #Desig2019 i serà projectat a la façana, també!

Vols demanar un desig? Doncs projecta’l! A través de les xarxes socials, escriu el teu desig i serà projectat a la façana de la Basílica de Santa Maria d’Igualada. 


FOTO: Jordi Solé Marsal

4. Els Pastorets
Un Nadal no és Nadal sense Els Pastorets, i els seus seixanta anys que fan enguany a Igualada, així ho corroboren! Gaudeix amb els teus, família i amics, i vine a les representacions d’Els Pastorets a càrrec de l’Esbart Igualadí. Hi haurà tres funcions: -tres de sessió reduïda i dues de sessió completa- els dies 23, 26, i 30 de desembre i 13 de gener.


FOTO: Cedida

5. Les Fires
Les fires i el mercat nadalenc també són un must. Voltar per les paradetes i meravellar-se de l’essència de Nadal és possible a la capital de l’Anoia. I és que el centre de la ciutat, durant els caps de setmana del 15 i 16, 22 i 23 de desembre, de 10h del matí a 21h del vespre, acull un total de 38 parades amb tot tipus de detalls per regalar per aquestes festes. La Fira comptarà amb diversos concerts a càrrec del Cor Gospel de Xauxa, la Lira de la Pobla de Claramunt, les corals Gatzara, Merlet, Mig To, Exaudio i Gospel de Fàtima, a més de l’activitat “Fem cagar el tió” on tots els participants tindran obsequi. D’altra banda, el diumenge dia 6 de gener la Fira de Reis omplirà el Passeig Verdaguer amb parades de planters, artesania, alimentació i venda ambulant, també organitzada per Fira d’Igualada. Aquest any, més que mai, regala productes del territori i de proximitat. 

Més informació: 

També et pot interessar