Espai Plana de l'Om
Espai Plana de l'Om
Plaça Plana de l'Om, 5
08241 - Manresa
  • 938 723 636
  • info@mees.cat

Cartellera

Karaoke Paradise

Sinopsi

Cares. Llocs. I cançons cantades amb tota l’ànima. Un divertit retrat de la passió finlandesa pels karaokes. Cada personatge d’aquest entranyable documental té una història per compartir. Els karaokes són l’antídot contra la soledat i una medicina per gaudir en comunitat sense grans pretensions. Viatgem per una Finlàndia amagada rere el tòpic de país gèlid i inhòspit. El cineasta Einari Paakkanen ens mostra petits fragments de vida memorables. Cantar permet expressar les emocions, però per fer-ho cal sentit de l’humor. Garatges, bars, el saló de casa... tothom és benvingut a participar a la festa dels karaokes finlandesos.

Horaris: 

Dijous 1 de desembre: 19:00h

Memoria

Sinopsi

A Jessica (Titlla Swinton), botànica britànica establerta a Colòmbia, la desperta una nit un so com d'un altre món. La protagonista emprèn un viatge fins al cor de la selva a la recerca de l'origen d'aquest soroll que només ella sembla sentir, i allí troba a un home que atresora tota la memòria del lloc. 

El mestre Apichatpong Weerasethakul abandona per primera vegada el seu Tailàndia natal per a oferir-nos una pel·lícula de contorns depurats i ens submergeix en una experiència única que atorga a la dimensió sonora una capacitat transcendental com a poques vegades s'ha aconseguit en una pel·lícula.

Horaris: 

Diumenge 4 de desembre: 18:30h

Els que es van quedar

Sinopsi

Una noia que viu a l'Hongria devastada de després de la Segona Guerra Mundial descobreix com l'afecte pot tancar ferides que pensava que eren irreparables.

Horaris: 

Diumenge 11 de desembre: 18:30h

La isla de Bergman

Sinopsi

'Bergman Island' arrenca amb el viatge d’una parella de cineastes a l’illa de Fårö, la mítica illa d’Ingmar Bergman on va residir, rodar un grapat de pel·lícules i morir el 2007. Hansen-Løve aconsegueix marcar distància respecte de la veneració al director suec en un relat que podria evocar la seva pròpia vida personal amb la seva exparella, el director Olivier Assayas. La pel·lícula de la directora francesa és un joc de miralls sobre els ponts entre el cinema i la vida, on parla de les capes vitals que serveixen com a aliment per configurar la ficció, on allò viscut es barreja amb allò somiat i el món real es barreja amb el món possible. Però, sobretot, 'Bergman Island' traspua amor pel cinema.

Horaris: 

Diumenge 18 de desembre: 18:30h

El odio

Sinopsi

Deprés d'una nit de disturbis a un barri marginal de les afores de París, tres amics adolescents, Vinz, Saïd i Hubert (un jueu, un àrab immigrant i un boxejador amateur negre, respectivament), són testimonis d'un fet, en el qual el seu amic Abdel resulta ferit per la policia. El passejar sense rumb per la ciutat, la violència entre bandes i els conflictes amb la policia són les constants en les 24 hores següents de la vida d'aquests joves.

Horaris: 

Dijous 22 de desembre: 19:00h