Espai Plana de l'Om
Espai Plana de l'Om
Plaça Plana de l'Om, 5
08241 - Manresa
  • 938 723 636
  • info@mees.cat

Cartellera

Breaking Social

Sinopsi

Totes les societats es basen en la idea d'un contracte social. Se'ns diu que si treballem amb afany, si tractem als altres amb respecte, si juguem conforme a les normes, ens recompensarem. Però després hi ha els trencadors de regles. Aquells que utilitzen paradisos fiscals i obtenen beneficis sense retornar a la societat. Breaking Social analitza els patrons globals de cleptocracia i extractivisme. Un periodista d'investigació assassinat a Malta. Un riu sense aigua a Xile. Quan la gent arriba a un punt d'inflexió, comencen a organitzar-se i protestar. Veurem a aquells que ja lluiten en els fronts de les revoltes socials a tot el món. La pel·lícula explora les possibilitats de superar la injustícia i la corrupció. Una pel·lícula sobre la reimaginació dels blocs de construcció de les nostres societats i l'encesa de llavors d'esperança que viuen dins de cadascun de nosaltres.

Horaris: 

Dijous 4 d'abril: 19:00h

Sobre todo de noche

Sinopsi

Quan la Vera (Lola Dueñas) era jove, no va poder fer-se càrrec del seu fill i va haver de donar-lo en adopció. Quan la Cora (Ana Torrent) era jove, el seu metge li va dir que no podria tenir fills i que només adoptant podria formar una família. 

Ambdues comparteixen aquesta experiència d'haver estat mares d'un nen anomenat Egoz (Manuel Egozkue).

Ara, totes dues dones es retroben a Portugal per a repassar la història de les seves vides i reescriure els seus destins.

Horaris: 

Diumenge 7 d'abril: 18:30h

Monstruo

Sinopsi

Quan el Minato comença a comportar-se de manera estranya, la seva mare sent que alguna cosa va malament. En descobrir que el responsable de tot això és un professor, irromp a l'escola exigint saber què està passant. Però a mesura que la història es desenvolupa a través dels ulls de la mare, el professor i el nen, a poc a poc la veritat va sortint a la llum.

Horaris: 

Diumenge 14 d'abril: 18:30h

Saben aquell

Sinopsi

Barcelona, finals dels 60. Eugenio Jofra (David Verdaguer), un jove joier, coneix a Conchita (Carolina Yuste) i l'enamorament és instantani. Eugenio aprèn a tocar la guitarra per a acompanyar a Conchita, per al que haurà de lluitar contra la por escènica. Comença així la carrera musical de ‘Els Dos’.

Quan Conchita ha de marxar de Barcelona durant dues setmanes, convenç a Eugenio que fagi les actuacions ell sol. Quan torna, Eugenio s'ha convertit en un fenomen de l'humor underground de la ciutat, i a poc a poc, entre els dos aniran construint al personatge: les ulleres, la camisa negra, el tamboret, els cigarrets i el got de tub.

Eugenio es converteix així en un èxit inesperat en una Espanya deprimida que busca desesperadament riure amb aquest singular còmic que comença tots els seus acudits amb ‘Saben aquell que diu…'.

Horaris: 

Dijous 18 d'abril: 19:00h

El espíritu de la colmena

Sinopsi

En un petit poble de Castella, en plena postguerra a mitjans dels anys quaranta, Isabel i Ana, dues germanes de vuit i sis anys respectivament, hi veuen un diumenge la pel·lícula 'El Doctor Frankenstein'. A la petita, la visió del film li fa tanta impressió que no deixa de fer preguntes a la seva germana gran, que li assegura que el monstre és viu i s'amaga a prop del poble.

Horaris: 

Dijous 25 d'abril: 19:00h

Cerrar los ojos

Sinopsi

Julio Arenas era un dels actors més consagrats del país, però la seva vida es va interrompre de sobte sense que ningú entengués el perquè, ja que un dia, durant el rodatge d'una pel·lícula, va desaparèixer sense deixar rastre. Malgrat la recerques de la policia, mai es va descobrir res d'aquest cas ni es va trobar el cadàver de Julio.

Ara, anys després, la desaparició de l'actor torna a l'actualitat quan un programa de televisió fa una retrospectiva sobre la figura de l'actor. En aquest especial s'emetran les últimes escenes rodades en vida per l'actor.

Horaris: 

Diumenge 28 d'abril: 18:30h