Espai Plana de l'Om
Espai Plana de l'Om
Plaça Plana de l'Om, 5
08241 - Manresa
  • 938 723 636
  • info@mees.cat

Cartellera

Rojo

Rojo

Sinopsi

A mitjans dels anys 70, un home estrany arriba a una tranquil·la ciutat de províncies. En un restaurant, i sense motiu aparent, comença a agredir Claudi, un reconegut advocat. La comunitat dóna suport a l'advocat i l'estrany és humiliat i expulsat del lloc. Més tard i camí a casa, Claudi i la seva dona, Susana, són interceptats per l'home estrany, que està determinat a cobrar-se una terrible venjança. L'advocat pren llavors un camí sense retorn, de mort, secrets i silencis.

Horaris: 

Diumenge 19 de maig: 18:30h

Cachada

Cachada

Sinopsi

Magaly, Wendy, Magda, Ruth i Xilè es guanyen la vida com ho han fet totes les dones de les seves famílies per generacions: venent als carrers i mercats de Sant Salvador. No obstant això, elles han decidit embarcar-se, al costat de l'actriu i directora Egly Larreynaga, en una aventura molt poc usual: formar una companyia de teatre i portar a escena les seves cruels històries de vida. El que va començar sent un experiment s'ha convertit en la possibilitat de canviar les seves vides, però ¿seran capaces d'enfrontar-se al seu passat i superar les seves pors, els seus traumes i els seus secrets?

Horaris: 

Dimecres 22 de maig: 20:00h

Nuestro tiempo

Nuestro tiempo

Sinopsi

A una ramaderia de toros braus al camp sobri de Tlaxcala viu una bella família cosmopolita; a cada racó d'aquest planeta se sent agonitzar el món vell, encara que els nens, les visites freqüents i la tecnologia de la comunicació contraposen amb modernitat l'existència diària. Esther porta el ranxo amb poder i gràcia; Juan, escriptor reconegut, es dedica a la criança de les bèsties. Quan Esther s'enamora d'un altre home, Juan sembla incapaç de complir les expectatives que té de si mateix.

Horaris: 

Diumenge 26 de maig: 18:30h

Avec un sourire, la revolution

Avec un sourire, la revolution

Sinopsi

¿Què va passar l’1 d’octubre a Catalunya? Una visió externa del procés d’autodeterminació ens apropa a la primera línia de lluita. Entre activistes de base, protagonistes anònims, líders catalans, mobilitzacions espontànies i accions policials, la creixent repressió es combat amb un somriure.

Des del 2010, el 80% dels catalans han expressat la seva voluntat de celebrar un referèndum d'autodeterminació. Independentment de si votarien Sí o No a la independència, més del 80% dels catalans volen votar. Davant d’aquest situació, el govern espanyol, d’ençà de l’1 d’octubre, es manté ferm: És il·legal. Entre testimonis (Carles Puigdemont, Mireia Boya, Lluís Llach, Sergi López, Quim Arrufat i Jordi Cuixart) i protagonistes anònims, assistim a les mobilitzacions, espontànies i pacífiques, que han ocupat espais públics per evitar i evidenciar les accions policials que han tingut lloc a Catalunya arrel del procés d’autodeterminació.

Horaris: 

Dijous 30 de maig: 20:00h

Enemic de classe

Enemic de classe

Sinopsi

Un professor autoritari arriba a un institut i fa saltar pels aires la rutina dels alumnes mitjançant tensions i conflictes.

El film explora amb intel·ligència la naturalesa del control i la rebel·lió i les bretxes profundes que neixen de les llavors de l’alienació i el fanatisme. Inspirada en una història personal del mateix cineasta, i amb un repartiment esplèndid que barreja estudiants reals amb actors, és també una metàfora que diu tant de l’aula com de la societat en la qual s’enquadra.

Horaris: 

Diumenge 2 de juny: 18:30h

Los Reyes

Los Reyes

Sinopsi

Los Reyes és l'skatepark més antic de Santiago de Xile. Però, veritables reis d'aquesta història són la Chola i el Fútbol, dos gossos que han convertit en la seva llar aquest espai obert ple de patinets i adolescents rebels. Entre joves sorollosos, passen els dies dormitant i jugant a pilota, aliens i indiferents al drama humà que els envolta.

Mentre som testimonis dels seus jocs i aventures, coneixem, a través de les seves converses, als diferents humans que cohabiten aquest espai. Entre bromes, diàlegs absurds i problemes familiars, Chola i Futbol s'han convertit en observadors (o hauríem de dir oients?) de les seves històries i inquietuds.

Horaris: 

Dijous 6 de juny: 20:00h