Espai Plana de l'Om
Espai Plana de l'Om
Plaça Plana de l'Om, 5
08241 - Manresa
  • 938 723 636
  • info@mees.cat

Cartellera

Plan 75

Sinopsi

Al Japó, en un futur proper, l'envelliment de la població s'accelera. El govern estima que, a partir de certa edat, la gent gran es converteix en una càrrega inútil per a la societat i implementa el Pla 75. Aquest programa proposa als ancians un acompanyament logístic i financer per posar fi a la seva vida. Una candidata al Pla 75, Michi, un reclutador del govern, Hiromu, i una jove auxiliar d'infermeria filipina, Maria, es veuen enfrontats a un pacte mortífer.

Horaris: 

Diumenge 1 d'octubre: 18:30h

Lyra vs Ira

Sinopsi

El 17 d’abril de 2019 Lyra McKee va ser assassinada a la ciutat de Derry (Irlanda) per la nova IRA. Tenia només 29 anys. La Lyra era una celebrada periodista d’investigació i activista LGTBIQ+ nord-irlandesa que va tenir el valor de fer les preguntes incòmodes que ningú al seu país semblava voler fer. Travessada pel conflicte estructural de la seva terra, la Lyra mai es va deixar aturar per la por amb la convicció que acabar amb la violència era possible. “Estic treballant en una història que implica fer-me preguntes sobre persones perilloses”. A partir d’aquesta afirmació el documental d’Alison Millar explora la vida de la Lyra i la seva tràgica mort posant l’accent en la seva brillant carrera periodística, els seus valors humans i el seu profund amor cap a Irlanda.

Horaris: 

Dijous 5 d'octubre: 19:00h

Corazón salvaje

Sinopsi

Durant un permís carcerari, Sailor va a veure la seva xicota Lula i els dos decideixen fugir a Califòrnia. La mare de la noia, que s'oposa a aquesta relació, es posa en contacte amb un mafiós per a que elimini a Sailor. En realitat, vol desfer-se d'ell perquè el jove va presenciar com ella i el seu amant assassinaven el seu marit. La fugida de Sailor i Lula va acompanyada de tèrbols esdeveniments i sòrdids records.

Horaris: 

Dijous 26 d'octubre: 19:00h

Moonage Daydream

Sinopsi

Documental que segueix la vida i la carrera musical de David Bowie. La pel·lícula explora el viatge creatiu, musical i espiritual de l'icònic artista. Un film que indaga no sols en la vida, sinó també la personalitat de Bowie: un artista que va treballar principalment en la música i el cinema, però també va explorar altres formes d'art al llarg de la seva vida, incloent-hi la dansa, la pintura, l'escultura, el so, l'escriptura de guions, l'actuació i el teatre.

Considerat un dels grans artistes de la nostra època, Bowie porta més de 50 anys canviant la cultura. 'Moonage Daydream' és el primer film secundat pels hereus del músic, que han permès a Brett Morgen accedir a la seva gegantesca col·lecció.

Horaris: 

Diumenge 29 d'octubre: 18:30h

Adeu, estimats haters

Sinopsi

L’Antek és un jove polonès de vint anys que ha crescut en una família religiosa i d’extrema dreta. A més, pertany a un grup format només per nois anomenat The Brotherhood amb qui comparteix el catolicisme, el nacionalisme, l’homofòbia i el celibat com a única forma de viure possible.

Tot canvia quan l’Antek coneix una noia i s’enamora. De sobte, l’Antek comença a dubtar dels preceptes de la religió, la política i l’ideologia que li han inculcat des de la infantesa. Poc a poc, l’Antek comença a trencar amb les normes imposades qüestionant-se la prohibició del sexe prematrimonial o l’existència de Déu i descobrint un nou respecte cap a la comunitat LGTBIQ+. A mesura que el seu món anterior es va enfonsant, l’Antek s’adona que ha viscut atrapat en una concepció malaltissa de la masculinitat.

Horaris: 

Dijous 2 de novembre: 19:00h

Las buenas compañías

Sinopsi

Estiu de 1976. La Bea (Alicia Falcó) té 16 anys i se suma als aires de canvi que recorren el país; col·labora amb un grup de dones per a visibilitzar la causa feminista i aconseguir l'aprovació del dret a l'avortament.

La rebel·lia que sent en la sang es barrejarà amb un sentiment inesperat que trastocarà el seu món interior. Al llarg d'aquests mesos, Bea entaularà una amistat molt especial amb Miren (Elena Tarrats), una noia una mica més gran que ella i de bona família. 

El seu compromís polític i la seva relació amb Miren convertiran aquest estiu en una etapa que marcarà un abans i un després en la seva vida.

Horaris: 

Diumenge 5 de novembre: 18:30h

Ayka

Sinopsi

Ayka acaba de donar a llum, però no pot permetre's tenir un fill. És il·legal a Moscú, no té feina i ha de pagar massa deutes. No té ni tan sols un lloc on dormir. I tot i això, la natura ho posa tot en ordre. Després de donar a llum al seu fill, el deixa a l'hospital. Tot i això, un temps després, el seu instint maternal la porta a intents desesperats de trobar el nen abandonat.

Horaris: 

Diumenge 12 de novembre: 18:30h

Decision to leave

Sinopsi

L'experimentat dectectiu Hae-Joon investiga la sospitosa mort d'un home en el cim d'una muntanya. Aviat comença a sospitar de Sore, la dona del mort, mentre es que sent irremeiablement atret pel magnetisme que desprèn la jove.

Horaris: 

Diumenge 19 de novembre: 18:30h

En los 90

Sinopsi

Stevie, un noi de 13 anys que viu a Los Ángeles dels anys 90, passa l'estiu entre els problemes de la seva vida domèstica i divertint-se amb el seu nou grup d'amics, que ha conegut a una botiga de skate.

Horaris: 

Dijous 23 de novembre: 19:00h

Lunana. Un yak en la escuela

Sinopsi

Film que segueix la història d'un jove professor que somia amb traslladar-se a Austràlia per a convertir-se en cantant. Però serà destinat a una escola al poble més remot del nord de Bhutan, un llogaret glacial de l'Himàlaia anomenat Lunana, on es troba sense electricitat ni calefacció, en una escola sense finestres ni pissarra.

Desesperat, vol abandonar i marxar com més aviat millor però, a poc a poc, es veu conquistat per la senzillesa, bondat i ganes d'aprendre dels petits i les seves famílies.

Horaris: 

Diumenge 26 de novembre: 18:30h