Espai Plana de l'Om
Espai Plana de l'Om
Plaça Plana de l'Om, 5
08241 - Manresa
  • 938 723 636
  • info@mees.cat

Cartellera

El año del descubrimiento

Sinopsi

L'any 1992, Espanya té dos esdeveniments que fan que es presenti a la comunitat internacional com una potència moderna i internacional als ulls del món: els Jocs Olímpics de Barcelona i la Expo de Sevilla. Un any gloriós que tancava la dècada dels 80, la dècada en la qual Espanya va abandonar la seva època com a país subdesenvolupat.

Però el 1992 també va ser l'any que a Cartagena hi van haver diversos disturbis i protestes causades pel tancament de fàbriques i la política de desindustrialització, que van acabar amb l'incendi del parlament regional per còctels molotov. Un esdeveniment que va acabar sent oblidat per la majoria de la població.

Aquest documental reviu aquest episodi històric des d'un bar de Cartagena, on diverses generacions es reuneixen. Des de testimonis i manifestants del moment la història es traspassa a les generacions més joves. La consciència de classes, la crisi econòmica i el paper dels sindicats es filtren a la superfície enmig de converses sobre altres temes de la vida.

Horaris: 

Diumenge 2 de maig: 18:00h

Com robar un país

Sinopsi

Un grup de periodistes d’investigació destapa un cas de corrupció en què està implicat Jacob Zuma, el que fou president de Sud-àfrica fins el 2018. Poc després, la redacció pateix una campanya de desinformació.

Horaris: 

Dijous 6 de maig: 20:00h

El chico

Sinopsi

Un dona d'escassos recursos (Edna Purviance), ha tingut un fill sent soltera, i en sentir-se abandonada pel pare del nen, decideix també abandonar al bebè, amb l'esperança que una família rica l'agafi en adopció. Però el petit acabarà en mans d'un rodamón (Charles Chaplin), qui aviat s'encapritxarà amb ell i decidirà tirar-ho endavant com sigui. Quan el nen, anomenat ara John (Jackie Coogan) arriba als cinc anys, la lluita per la supervivència i per romandre junts serà tota una aventura.

Horaris: 

Diumenge 16 de maig: 18:30h

Nunca volverà a nevar

Sinopsi

Un massatgista arribat de l'Est entra a la vida d'uns rics que viuen en una comunitat tancada. La seva riquesa no impedeix que els residents transmetin tristesa. Aquest misteriós nouvingut sembla ser capaç de guarir les seves ànimes i canviar les seves vides.

Horaris: 

Diumenge 23 de maig: 18:30h

Fanny Pelopaja

Sinopsi

A la Fanny, sempre li han ofert la violència com l’única possibilitat de supervivència. “El Gallego”, expolicia, va ser expulsat del cos pels seus mètodes irregulars i, concretament, per dur a terme una cruel agressió contra la Fanny. Ara, tots dos es busquen per matar-se però, en realitat, un sentiment molt diferent a l’odi els acompanya. Quan es troben, no sabran com reaccionar.

Horaris: 

Dijous 27 de maig: 19:00h

Armugán

Sinopsi

En una remota vall del Pirineu aragonès s’explica la llegenda d’Armugán. Es diu que es dedica a un ofici misteriós i terrible del qual ningú no vol parlar. Diuen que Armugán es desplaça per les valls aferrat al cos d’Anchel, el seu fidel servidor, i que ambdós comparteixen el secret d’una feina tan antiga com la vida, tan terrible com la mateixa mort.

Horaris: 

Diumenge 30 de maig: 18:30h