Espai Plana de l'Om
Espai Plana de l'Om
Plaça Plana de l'Om, 5
08241 - Manresa
  • 938 723 636
  • info@mees.cat

Cartellera

La meva filla

Sinopsi

A Sardenya, una nena de 10 anys que ha crescut amb la seva mare adoptiva coneix a la seva mare biològica.

Horaris: 

Diumenge 26 de setembre: 18:30h

Vitalina Varela

Sinopsi

Vitalina Varela és una dona de 55 anys procedent de Cap Verd que arriba a Lisboa tres dies després de celebrar el funeral del seu marit, que temps enrere va emigrar. Ha estat esperant aquest moment durant més de 25 anys.

Horaris: 

Diumenge 3 d'octubre: 18:30h

El retorn, la vida després de l'ISIS

Sinopsi

L’accés exclusiu d’Alba Sotorra al camp d’al-Roj, al nord-est de Síria, ens mostra la dura realitat d’un grup de dones atrapades pel seu passat com a membres d’Estat Islàmic. Shamima Begum (Regne Unit) i Hoda Muthana (EUA) van marxar dels seus països manipulades per la propaganda terrorista i l’odi de les xarxes socials. Van ser demonitzades pels mitjans de comunicació i ara ningú no en vol saber res. El penediment sincer mereix una segona oportunitat? Es pot justificar que els països occidentals acceptin el retorn dels fills però rebutgin que les mares puguin tornar? La directora catalana s’esforça per comprendre els matisos d’una situació complexa i delicada.

El seguiment durant dos anys de la vida de la Shamima, la Hoda, la Hafida, la Nawal i la Kimberly ens posa en un lloc incòmode, però el seu testimoni ens fa entendre la crueltat, l’abús i la misogínia que han viscut. La sensibilitat de Sotorra per observar sense prejudicis posa en evidència la necessitat urgent d’establir un diàleg honest i empàtic entre cultures, religions, gèneres i cosmovisions diferents.

Horaris: 

Dijous 7 d'octubre: 19:00h

La mujer de la montaña

Sinopsi

Al seus cinquanta anys, Halla, professora de cant, declara la guerra a la indústria local de l'alumini, que està contaminant el seu país. Per això, viu tot tipus de riscos amb la finalitat de protegir el medi ambient a Islàndia. Però la seva situació podria canviar amb l'arribada inesperada d'una carta que dóna llum verda, per fi, als seus tràmits d'adopció d'una nena. 

Horaris: 

Dissabte 9 d'octubre: 20:00h

El agente topo

Sinopsi

Ròmul és un investigador privat al qual li ha arribat el cas d'una dona preocupada pel tracte que pot estar rebent la seva mare en una residència d'ancians. Per a descobrir què està passant en aquest lloc, decideix comptar amb l'ajuda de Sergio, un home de 83 anys a què utilitzarà com a espia dins d'aquest asil.

Mentre intenta reunir tot tipus de proves, entaula amistat amb diversos residents. D'aquesta manera, descobreix que la terrible veritat que estaven buscant no té res a veure amb el que havien sospitat.

Horaris: 

Diumenge 10 d'octubre: 18:30h

Belles fulles de tardor

Sinopsi

Dos amics d’edat avançada comparteixen activitats, tot i tenir itineraris vitals diferents. Joan és un activista que defensa els drets de les persones grans i Salvador és un afeccionat a la pintura que prepara el seu centenari. Els vaig proposar fer un documental, sovint es relaciona a les persones grans amb la seva història passada, però volia explorar el seu futur. Tot anava molt bé, fins que va aparèixer una pandèmia que va afectar especialment al col·lectiu de la gent gran i que acabaria condicionant aquella història, que mai s’havia escrit.

Horaris: 

Divendres 22 d'octubre: 18:00h

Vivir rodando

Sinopsi

Nick és un director de cinema que està rodant una pel·lícula independent de baix pressupost. El problema és que tot el que pot sortir malament, l’hi surt. Però no està disposat a renunciar i intenta conservar la seva integritat.

Horaris: 

Diumenge 24 d'octubre: 18:30h

Gràcies per la propina

Sinopsi

Una escola repressiva, una església omnipresent i la força de la llei, prostíbuls tranquils i cafès confortables són alguns dels telons de fons d’aquesta pel·lícula que narra la infància i els records adolescents de Ferran Torres i el seu germà Pepín a la València dels anys 60 i 70. Una història tendra i plena d’humor i seducció.

Horaris: 

Diumenge 31 d'octubre: 18:30h

Lobster soup

Sinopsi

Krilli prepara la sopa de langosta. Su hermano Alli se sienta con los viejos pescadores, el último boxeador de la isla y el traductor del Quijote a islandés. Cada día encuentran una solución a los grandes problemas del mundo.

La sopa es tan exquisita que atrae multitud de autocares cargados de turistas. El éxito de la sopa supera todas las expectativas hasta el punto de captar el interés de unos ambiciosos inversores. Quieren comprar el local, ampliarlo y colgar un gran esqueleto de ballena en la pared. Una comedia deliciosa, con ingredientes dulces, picantes y melancólicos, sobre el alma humana y la vida en comunidad que se acaba convirtiendo en una radiografía de la decadencia consumista del mundo occidental.

Horaris: 

Dijous 4 de novembre: 19:00h

Rauf

Sinopsi

En Rauf, un noi kurd d'onze anys, té un amor platònic. Per això busca el rosa per tot arreu. Les flors, són el símbol de la resistència davant un món que es fon a negre progressivament, una rebel·lió de desitjos que no es compleixen i la llum que hi ha rere les vides que són imperfectes.

Horaris: 

Diumenge 7 de novembre: 18:30h

Beginning

Sinopsi

En un poble de províncies tranquil, una comunitat de Testimonis de Jehovà és atacada per un grup extremista. La Yana, l'esposa del líder de la comunitat, lluita per trobar sentit als seus desitjos

Horaris: 

Diumenge 14 de novembre: 18:30h

The Farewell

Sinopsi

En descobrir que la seva estimada matriarca té un càncer de pulmó terminal, la seva família decideix que ella no ho sàpiga, i convoquen una reunió familiar a la Xina a la qual s'espera que vagin tots els membres que l'han conegut al llarg de la seva vida. Tot i que els pares de Billi, que viuen a Nova York, es neguen a participar en el que per a ells és una farsa, la seva jove i tossuda filla viatja a la Xina per poder acomiadar-se de la seva àvia i, de passada, tornar a forjar els vincles perduts amb la seva família a causa de la distància.

Horaris: 

Diumenge 21 de novembre: 18:30h

La Gomera

Sinopsi

Cristi és un policia que viatja fins a la Gomera, una de les Illes Canàries, per a tractar d'aprendre el Xiulo, una llengua utilitzada en el lloc que es basa en les xiulades. La missió de l'agent és aconseguir informació per aconseguir la llibertat d'un controvertit home de negocis que està tancat en una presó de Romania.

Horaris: 

Diumenge 28 de novembre: 18:30h