Jordi Torras
,
27/11/2015
Menjar i beure

mengemBages, productes de proximitat, de qualitat i de temporada

El projecte va començar fa quatre anys amb la venda per internet i en aquests moments compta amb tres botigues de barri a la ciutat de Manresa

Foto: 

Jordi Torras
Establiment de mengemBages al barri de la Sagrada Família de Manresa
Molt poca gent sabria dir l’origen dels productes que té a la seva nevera o que ja té a la taula a punt de menjar-se’ls. La comoditat d’anar a comprar a les grans superfícies comercials pesa més que el valor de saber d’on provenen els tomàquets, els enciams o les patates que cuinarem aquest vespre per sopar. El projecte mengemBages va néixer amb l’objectiu d’apropar tots els productes de la comarca als seus consumidors i viceversa i així consumir de forma saludable i sostenible. En només quatre anys, la iniciativa no ha fet més que créixer.
“Gairebé podem omplir el rebost només amb productes de la comarca del Bages”

Verdura, fruita, cerveses, licors, pasta, formatges, carns... la comarca del Bages té una gran varietat de productes però, a vegades, per desconeixença o per falta de distribució, la distància entre tota aquesta oferta i el consumidor final és molt gran. MengemBages ha escurçat aquesta distància gràcies a un projecte que es va iniciar fa quatre anys amb una botiga online, però que en aquests moments ja té tres botigues físiques a la ciutat de Manresa i conrea alguns dels seus productes gràcies a la iniciativa ‘mengem de l’hort’.

“El Bages té molt de tot, i això és una gran sort perquè no totes les comarques tenen tanta diversitat de producte”, ha explicat Alba Rojas, coordinadora de mengemBages. “Gairebé podem omplir el rebost només amb productes de la comarca”, afegeix Rojas i enumera alguns exemples de la gran varietat gastronòmica del territori com la verdura, la fruita, els formatges, els vins o les cerveses. “Busquem que sigui un producte de qualitat i saludable, sense residus químics i amb una varietat suficient per temporada”, ha dit la coordinadora del projecte.

mengemBages

A part de la qualitat, mengemBages també busca la proximitat i la interacció entre el productor i el client. Per una banda, el productor pot conèixer quina és la demanda que hi ha a les botigues i quins són els productes que tenen més èxit, mentre que el client pot saber l’origen de la seva compra. “Volem que la gent sigui conscient i tingui la informació necessària del què menja”, ha assegurat Rojas.

En aquests moments hi ha tres punts de venda físics als barris Valldaura, Sagrada Família i Parada de Manresa. Els dos últims són establiments amb més de 30 anys d’història i mengemBages ha agafat el relleu dels seus propietaris per revaloritzar les botigues de barri i potenciar així la coneixença, el tracte personal i la confiança que porten de forma implícita. Una altra de les opcions és trobar el plat directament a taula gràcies a les propostes gastronòmiques de L’Om – Cafè Restaurant, un establiment que aposta pels productes de km 0 de la mà de mengemBages.

Més informació: 

Pots conèixer més coses sobre mengemBages al seu blog o pots fer una comarda a la seva botiga online.

També et pot interessar