Albert Compte Riba
,
27/04/2018
Música

Beni Inglada: “Hotel Cochambre és una banda irònica, però les injustícies ens poden més i les disparem en bala dalt de l'escenari”

La banda culminarà la nit del dissabte durant les Festes del Sant Crist de Piera amb un directe esclatant
Beni Inglada | Hotel Cochambre

Foto: 

Cedida
El showman i veu de l'Hotel Cochambre Beni Inglada, originari de Múrcia, recorda encara amb sorpresa l'èxit del projecte i el canvi de vida que li va suposar. Pocs grups com l'Hotel Cochambre han fet diana com ho van fer ell i la banda de músics que l'acompanyen amb una posada en escena on la música, el teatre i l'humor s'enduen cada nit, el reconeixement del públic que els acompanya. I segurament, deu ser la banda més longeva del circuit de sales barceloní, on toquen de forma ininterrompuda cada dijous a Luz de Gas des del 2004. A Hotel Cochambre acompanyen al Beni Inglada el Charlie Cuevas -baixista-, el Diego Marín -guitarra-, el Miguel Pino -Guitarra-, el Danny Navarro -bateria-.

- Tres premis ARC consecutius. Què us ha significat aquest reconeixement?
Que existeixi un premi que reconegui als grups que actuen a les Festes Majors, que es reconegui l'esforç, les hores a la carretera, arrencar els concerts tant tard i per a un public jove... És molt gratificant. I si ens el donen a nosaltres és més maco. No és un Grammy però fa la mateixa il·lusió (riu).

- Hotel Cochambre és rock? És teatre? És humor?
La banda ha agafat una mica el meu tarannà. El projecte volia ocupar un forat a les Festes Majors, on sense deixar de banda un ventall de temes de totes les èpoques, amb un punt teatral es fes un repàs dels millors hits amb molta ironia i crear una nit de rock pel jovent.

- Teniu projectes propis fora de l'Hotel Cochambre?
Cada membre del grup té els seus propis projectes. El Danny toca amb els Rocking Horse, el Diego ha tret disc en solitari, el Charlie i el Miguel toquen amb El niño de la Hipoteca, jo he participat en projectes com La Pegatina, Lucrecia i projectes propis. Però el centre de tot és aquesta màquina cochambrosa després de 18 anys tocant ens ha donat tantes alegries i tants concerts.

- D'on treus el nom?
Me'l vaig inventar veient una pel·li de Cantinflas! Em va agradar molt la paraula, descrivia un hotel tot destartalat, brut, desordenat... Em va agradar (riu).

- Presenteu l'espectacle gran a Piera, el 'Cucaracha tour'. Tindrà novetats?
Actuem molt i canviem constantment de repertori. L'espectacle té una part fixa, un tronc, però li donem voltes i voltes al repertori. La gent veurà un espectacle molt diferent del de fa dos anys.

- Varieu sovint?
Des del 2004 hem tocat sense parar cada dijous a Luz de Gas i l'any passat vam fer el concert número 140! Ara hi ha moltes bandes fent un espectacle amb versions però abans no ho feia ningú. Recordo que vaig haver de deixar la feina perquè el projecte em va petar a les mans!

- A dia d'avui, si haguéssiu d'escollir a qui imitar triaríeu a Loquillo o a Julio Iglesias?
A Julio Iglesias! Si no hagués aparegut algú l'hauria d'haver inventat. Té una carrera immensa, ha arribat a molts països del món. Té l'elegància d'un Don Juan, d'un Casanova i dóna molt joc per imitar-lo i fer coses amb el personatge. Loquillo té una forma de pensar molt diferent a la nostra..., és al·lucinant tot el que està passant. I això de la manada, és que és molt fort.

- Creus que tot pot ser passat pel filtre de la comèdia i de l'humor?
Hotel Cochambre és una banda irònica, però les injustícies ens poden més i les disparem en bala dalt de l'escenari. Busquem que en 2 o 3 hores la gent s'ho passi bé amb nosaltres. Ara bé, amb el que està passant cal ser contestatari.

Més informació: 

També et pot interessar