Els Ports. Natura i Art

Foto: 

Cedida
Una de les intervencions al bosc

Un total de 7 artistes interactuen amb la natura als Ports

El diumenge 3 de juny tindrà lloc una nova edició de 'Els Ports, Natura i Art'
Surtdecasa Ebre
,
30/05/2018
Arts
'Els Ports. Natura i Art' planteja una relació intimista amb el paisatge i la seva revaloració mitjançant la intervenció artística en forma d'obres efímeres concebudes des de la perspectiva de l'art contemporani. Així és com es presenta aquesta nova edició d'aquesta jornada coorganitzada pel Centre d'Art Lo Pati d'Amposta que tindrà lloc el proper diumenge 3 de juny de 9:30 a 13:30h a la Terra Alta.
"Com a fil argumental puc dir que és aquesta visió intimista que donem de la relació dels humans amb la natura, aquest apropament que fem amb cura, delicadesa i amor"

"Enguany seguim amb el nostre plantejament general de revalorar aquest espai natural magnífic, els Ports, des de la perspectiva de l'art contemporani i la poesia. Volem convertir el gaudi estètic i cultural en elements clau per a generar una actitud de respecte i cura cap a la natura", diu Sergi Quiñonero, impulsor de la iniciativa. "Es tracta d'una aposta el respecte i la conservació del medi natural en un moment històric crucial, tant pel que fa al qüestionament del model de creixement econòmic propi de la societat occidental, com de la greu crisi mediambiental".

L'activitat consisteix en una sortida amb els mateixos artistes des d'Horta de Sant Joan per l'itinerari dels Estrets, fins arribar al terme d'Arnes, a la Terra Alta, on hi haurà les diferents intervencions. Per això, l'art de caminar també està implícit en aquesta proposta. En total, hi participen 7 artistes o col·lectius de les Terres de l'Ebre i el Camp de Tarragona entre els quals es troben els artistes Antònia Ripoll, Albert Macaya, Ester Fabregat, Sílvia Mayans o Maria Pons que hi participaran amb diferents disciplines.

"A més de les arts plàstiques, la performance i la poesia ja habituals, aquest any hem incorporat una coral que ens oferirà les seves cançons en indrets extraordinaris. També i com a resultat d'un taller portat a terme a l'Escola d'Art d'Amposta ESARDI, tenim als seus alumnes que ens oferiran una instal·lació participativa", diu Quiñonero.

"Com a fil argumental puc dir que és aquesta visió intimista que donem de la relació dels humans amb la natura, aquest apropament que fem amb cura, delicadesa i amor. Any rere any, es genera una atmosfera molt bona entre públic assistent i artistes, sempre hi ha una ambient molt positiu. En l'àmbit temàtic el projecte no imposa cap condició, però un percentatge elevat de les propostes acaben parlant de la natura, dels humans inserits en ella, de la crisi ambiental", explica.

Per altra banda, el 2018, 'Els Ports. Natura i Art' es bifurca en 2 propostes: a més de la sortida d'aquest 3 de juny, el diumenge 26 d'agost estaran a Paüls, amb un esdeveniment més reduït de només 5 artistes i en un recorregut al vespre-nit.

A

També et pot interessar