Surtdecasa Ebre
,
21/07/2014
Arts

A primera fila de l'art contemporani

Les obres seleccionades de la Biennal d’Art Ciutat d’Amposta es poden veure del 24 de juliol al 30 d'agost
BIAM 2014

Foto: 

Cedida
BIAM 2014
Des de l’oli sobre llenç a la instal·lació, del dibuix al treball sobre paper fotogràfic, de la pintura in situ a la videocreació. Aquest certamen ha esdevingut un aparador de l’art emergent i alhora un termòstat de la creació contemporània. Tretze anys de Biennal Ciutat d'Amposta han servit per graduar-se com a aparador de l'art emergent a Catalunya i a tot l'Estat. En aquesta nova edició de la Biennal –la segona baix l’aixopluc de Lo Pati- dirigida per l’artista ampostí Manel Margalef, s’hi han presentat 160 artistes provinents d’arreu de l’Estat, entre els quals el jurat n’ha seleccionat setze. Es tracta d’Álex Francés, Anna Dot, Avelino Sala, Chus Garcia-Fraile, Cristina Garrido, David Mutiloa, Gerard Cuartero, Javier Pividal, Joan Morey, Juan Baraja, Laura F. Gibellini, Mar Arza, Mar Garcia, Marc Larré, Mariona Moncunill i Olalla Castro.
'És un premi que porta implícit “un segell de qualitat, exigència i suport” per als artistes'

“Són propostes que configuren una bona representació del que s’està duent a terme en el context proper i no tan proper”, assenyala Marina Vives, crítica, editora, cap de redacció de la revista A*Desk i membre del jurat del Premi. Per a Vives, la BIAM s’ha convertit en un certamen “imprescindible”, “un far en la tempesta” enmig dels “temps complicats que ens ha tocat viure” perquè és una convocatòria que es manté i es consolida a diferència d’altres que apareixen i desapareixen i perquè és un premi que porta implícit “un segell de qualitat, exigència i suport” per als artistes.

Juntament amb Marina Vives, el jurat l’integren Álvaro de los Ángeles, curator independent i docent a la UPV – Universitat Politècnica de València-; Pedro Maisterra, director de la galeria Maisterravalbuena de Madrid; Manuel Segade, comissari i investigador independent; i Manel Margalef, director de la Biennal. El dijous 24 durant la inauguració es donarà a conèixer el nom de l’artista guanyador o guanyadora d’entre els setze seleccionats. El premi de la BIAM està dotat en 4.000 euros.

Les obres presentades estaran exposades a Lo Pati del 24 de juliol fins al 30 d’agost i inclouen un ampli ventall de propostes, totes elles de gran qualitat i alt nivell, que, des dels diferents àmbits de la representació, plantegen una nova mirada revisada i diversa al convencionalisme de les diferents tècniques artístiques.

--
Més informació: 
BIAM 2014 a Lo Pati (enllaç) 

  

També et pot interessar