,
04/03/2014
Tendències

És tendència el feminisme?

El feminisme és un moviment per al canvi social que té com objectiu alliberar la dona a través de la millora de les seves vides i l'establiment de la plena igualtat de gènere. No sé si vosaltres ho heu notat, però ja fa dies que els mitjans de comunicació o les xarxes socials estan plenes de notícies, vídeos o imatges sobre feminisme i/o sobre la igualtat. Els diaris publiquen articles que tenen com a títol: "Dónde están las mujeres artistas?" (Smoda), "Pits al Congrés" (diari Ara),"La dura visiblidad feminista" (lavanguardia), entre altres exemples. Les xarxes socials s'omplin de vídeos que carreguen sobre els estereotips de gènere, com aquest curt francés, la nena monerríma argentina que critica a les princeses Disney, o les nenes que no volen jugar a nines.  Com és que de cop, tothom parla de feminisme?

Una part de culpa la té la reforma de la llei de l'avortament, votada per el Partit Popular i també per Unió Democratica (indirecta als que vau votar CIU).  Però si ens hi fixem de més a prop, les reflexions sobre gènere, sexualitat, igualtat, cos, edat i altres categories estan sobre la taula. Així, els màss mèdia ho aprofiten per crear un nou producte, una mena de feminisme friendly, amigable, basat amb l'estètica, amb la critica fàcil, per i de la dona de classe mitjana. En aquest article de Smoda,  "Así se expresa el feminismo",  la redacció proposa a cinc empreses de publicitat fer una suposada campanya per al govern com a defensa dels drets de la dona. 

Considero que aquest tipus d'informació és útil i divertida si la sabem tractar: hem de tenir  en compte que aquest feminisme friendly dels màss media, no cobreix les informacions d'accions o col.lectius que desafien el patricarcat, observen i reivindiquen la igualtat o altres moltes acccions que queden al marge dels mitjans de comunicació.

 

 

*Surtdecasa.cat no es fa responsable de la redacció i contingut d'aquest post.

Antropòloga, preguntona, apassionada de la música i els viatges. Part del meu cervell guarda informació inútil com guanyadors de 'Gran Hermano' o relacions de la premsa del cor.
 Tinc una cançó al cap per cada paraula que sento.

 

21/07/2015
És tota una tradició convidar amics i coneguts a passar l’últim cap de setmana de juliol a Tortosa, a la Festa del Renaixement.
03/07/2015
Com cada estiu, ja tenim aquí les Festes Majors arreu del territori ebrenc. Calor, orquestra i molta festa. Les Festes Majors són tota una revolució als nostres pobles.
11/06/2015
Aquest mes no parem amb els festivals de música.
04/10/2014
En el món de l’art, les dones han vist en la performance una manera d’usar el seu cos com a suport: les 'Guerrilla Girls
04/03/2014
El feminisme és un moviment per al canvi social que té com objectiu alliberar la dona a través de la millora de les seves vides i l'establiment de la plena igualtat de gènere.