,
11/06/2015
Tendències
Foto:
Rosa Banqué

Gent del ‘terreno’ prepareu-vos per al Sónar 2015

Aquest mes no parem amb els festivals de música. l el pròxim cap de setmana, el del 18, 19 i 20 de juny, és el torn del Festival Internacional de Música Avançada, el Sónar. A partir del migdia del dijous 18, el peregrinatge començarà al recinte Firal de Plaça Espanya: sí amics, al mateix lloc on vau peregrinar al Saló de l’ensenyament, des de les Terres de l'Ebre per escollir un futur que us trauria del pou ebrenc. El dijous només hi ha edició de dia, però el divendres i el dissabte hi ha de dia i de nit. La cosa, doncs, continuarà a la Fira de Barcelona (Hospitalet de Llobregat, al costat de IKEA)  fins a altes hores de la matinada. Els ebrencs peregrinarem des de les zones més rurals cap a la capital, amb la Hife o amb el tren, aprofitarem les hores de viatge per agafar energia: serà un cap de setmana brutal. Per això, des de Surtdecasa us donem 4 consells, a manera de iaia, per preparar-vos per un festival inoblidable.

Money: Abans d’un festival és important calcular més o menys quant et vols gastar i, així, poder pagar el lloguer del mes següent. Aquest any, Sónar estrena nou mètode de pagament: com el festival dels festivals (fka Coachella), ens donaran una polsera que la podrem recarregar amb efectiu o targeta. Tranquils! Podreu recuperar els diners invertits  de dues maneres: la primera cada dia, mitja hora abans que tanqui el festival; l’altra, amb una petició on-line que es podrà fer el diumenge a les 8h ('mañaneo' opcional) fins el dimarts 23 de juny. Totes dues sense recàrrecs! Així podràs portar bossa petita. 
Si estas preocupada pel teu saldo, córre als punts d’informació i zones de recàrrega… una bona excusa per conèixer gent fent cua i descansar les cames de tant ballar.

Farda de curiositats: La imatge del Sónar sempre juga a la frontera entre allò que fa manieta i allò bonic en ganes. Fa 15 anys, unes bessones van ser imatge del Sónar i ara les han decidit casar (amb dos bessons idèntics). Així que Sónar va organitzar un casament només per bessons.
Has de saber que abans el Sónar de dia es feia al recinte del Macba i CCCB, on extenien la gespa als patis interiors. I molt abans, la nit se celebrava a Llacuna, al costat del mar. Aconseguiràs un sospir d'acceptació si, enmig de la cua dels Poliklins, comentes: ‘Abans el recinte era millor’. Encara que, en la meua humil opinió, la màgia i l’ambient s’han conservat soprenentment.

Transport: Canviar d’una zona a l’altra són 8 minuts amb taxi o cotxe. Si ets aventurer, puja’t a l'autobus llançadera on segur que coneixeràs amics inseparables. Si sou un bon grup de gent, et recomano anar amb el Ferrocaril, de plaça Espanya a la Fira, uns 15 minuts per descansar o compartir una cervesa a morro. Recorda! L’última sortida des de Plaça Espanya és a les 2 del matí i, per tornar, arranca a les 5:54! T’asseguro que a aquest no podràs entrar! 

Patriotisme: Cada any hi ha més foraster. És ben sabut, quasi llegenda urbana, que abans el Sónar només hi anava la gent de Barcelona, i era lloc de reunió de companys de classe, feina o festa. Ara la cosa ha canviat, i els estrangers ja compren en pack l'experiència Sónar: bitllet + hotel + abonament + visita Museu Picasso. La 'Sónar experience' ebrenca en canvi, es redueix a un sofà en un pis compartit o per als més valents agafar el primer tren de tornada. Si tens l'ocasió de compartir unes paraules amb els no locals, aprofita i fes orgull del teu ‘terreno’, sota la frase ‘I'm from Terres de l’Ebre, in south of Catalonia, best place ever’. Si t’animes sempre pots substitutir el 'Jagermeister' per una petaca d'aiguardent de la Terra Alta. 

 

Fotografies de Rosa Banqué:
#1 Lo 'Reactable' al Sónar 2010
#2 Plaça CCCB, Sónar 2010
#3 Guiris, Sónar 2009
#4 Projeccions Skrillex 2013

 

 

 

 

 

 

*Surtdecasa.cat no es fa responsable de la redacció i contingut d'aquest post.

Antropòloga, preguntona, apassionada de la música i els viatges. Part del meu cervell guarda informació inútil com guanyadors de 'Gran Hermano' o relacions de la premsa del cor.
 Tinc una cançó al cap per cada paraula que sento.

 

21/07/2015
És tota una tradició convidar amics i coneguts a passar l’últim cap de setmana de juliol a Tortosa, a la Festa del Renaixement.
03/07/2015
Com cada estiu, ja tenim aquí les Festes Majors arreu del territori ebrenc. Calor, orquestra i molta festa. Les Festes Majors són tota una revolució als nostres pobles.
11/06/2015
Aquest mes no parem amb els festivals de música.
04/10/2014
En el món de l’art, les dones han vist en la performance una manera d’usar el seu cos com a suport: les 'Guerrilla Girls
04/03/2014
El feminisme és un moviment per al canvi social que té com objectiu alliberar la dona a través de la millora de les seves vides i l'establiment de la plena igualtat de gènere.