,
28/07/2013
Tendències

La setmana de la fira

 

Un cop tornada de la France, gaudint de l’estiu i dels preus catalans, m’he retrobat amb un dels meus escenaris preferits: el “mercadillo”. En aquest article us recomano unes compres més locals, sense Spriengfields ni Stradivarius, on els crits i el desordre són els principals protagonistes. El mercadilllo comporta rituals com pujar a la furgoneta de desconeguts a provar-te vestits o aprofitar el reflex de les portes a manera de mirall, només és apte per les més valentes.

Dilluns (Tortosa)

La fira del dillluns  viu de la melancolia tortosina: “abans tot era millor”. L’esplendor de la fira dels dilluns s’ha perdut entre tovalloles, paelles i parades clòniques. A més, el sol de justícia no invita a passejar pel mig de la carretera.

 

Dimarts (Amposta)

Segons la meua mare la millor de totes. Varietat assegurada, productes de qualitat, fruita i verdura. Un petit Bonavista que té una parada de bosses de mà de pell molt recomanable.

 

Dimecres (Ampolla)

 

Paratge perfecte, t’invita a donar una volta i desprès a prendre el bany a les Avellanes. Les paradetes creen un carreró ombrejat on es barregen calces, joguines i souvenirs.

 

Dijous (Ametlla de Mar i Vinaròs)

 

Els dijous a l’Ametlla es planten les paradetes de roba i complements. Ideal per a l’estiu per buscar un vestidet per anar a la platja o unes ulleres de sol d’última moda.

Sé que Vinaròs no entra dintre de les TTEE però el mercat de Vinaròs és un dels més importants de la zona.

 

Divendres: descans

 

Dissabte (Tortosa)

No negaré que es la meua fira preferida. Sobretot perquè quan vivia a Barcelona i baixava els caps de setmana tornava cap a la capital en alguna peça de roba nova. Ideal per a tota trendsetter, esta plena de parades de roba de segona mà; si hi dediques moltes hores pots trobar autèntiques relíquies. Jo m’he arribat a comprar 5 peçes per 5 euros.

 

Diumenge (Camarles)

Ideal per una passejada abans d’anar al Delta, una fira que ofereix fruita i verdura i roba. Recomano especialment una parada de bikinis i banyadors de marca a 10 euros. També els pijames i camisoles a molt bon preu.

 

Menció especial: Bonavista (Tarragona)

Un dels mercats més grans d’ Europa, ofereix molt de menjar i molta roba. Recomano anar ben aviat i amb pocs diners sino vos ho voleu gastar tot.

*Surtdecasa.cat no es fa responsable de la redacció i contingut d'aquest post.

Antropòloga, preguntona, apassionada de la música i els viatges. Part del meu cervell guarda informació inútil com guanyadors de 'Gran Hermano' o relacions de la premsa del cor.
 Tinc una cançó al cap per cada paraula que sento.

 

21/07/2015
És tota una tradició convidar amics i coneguts a passar l’últim cap de setmana de juliol a Tortosa, a la Festa del Renaixement.
03/07/2015
Com cada estiu, ja tenim aquí les Festes Majors arreu del territori ebrenc. Calor, orquestra i molta festa. Les Festes Majors són tota una revolució als nostres pobles.
11/06/2015
Aquest mes no parem amb els festivals de música.
04/10/2014
En el món de l’art, les dones han vist en la performance una manera d’usar el seu cos com a suport: les 'Guerrilla Girls
04/03/2014
El feminisme és un moviment per al canvi social que té com objectiu alliberar la dona a través de la millora de les seves vides i l'establiment de la plena igualtat de gènere.