,
06/06/2017
Idees, colors, creativitat
Foto:
Semanas que pasan como días

Àlbum de vida de vacances

Preparant les vacances? Us convido a disfrutar fent un àlbum de vida de les vacances, que anirem omplint de tots els escrits, fotografies, dibuixos, tiquets, carta de menús…. De tot el que volguem recordar en altres moments de l'any!

Materials per fer les tapes:
- Tapes de cartró
- Blonda de paper
- Cartolina de colors
- Fil d'embolicar
- Stickers decoratius
- Cintes de nylon
- Anelles
- Botons

Seguint la indicació de la foto, retallem els elements a enganxar a les tapes de cartró.

Per fer les fulles interiors dobleguem diferents tipus de fulles, un plec de folis per escriure, un plec de paper de dibuix o aquarel·la, un plec de cartolina per enganxar…

Per fer el llom de l'àlbum, tenim diverses opcions: o bé ho enganxem tot segellant-ho amb un tros de cartolina (per exemple, d'un altre color); també podem perforar cada plec de fulls de forma que hi podem passar unes anelles o, finalment, també podeu provar la tècnica de l'enquadernació japonesa.

Enquadernació japonesa

En què consisteix l'enquadernació japonesa?
Es tracta que, quan fem els forats, als plecs de fulles hi passem per dins un fil creant formes artístiques que alhora han de fer fort l'àlbum procurant que quedi compactat. És com si teixissim el llom.

Mireu la foto que maco! Us atreviu? 

 

*Surtdecasa.cat no es fa responsable de la redacció i contingut d'aquest post.

El meu nom és Cori Asens i sóc una apassionada de l'art i les arts. Des de sempre he buscat formes d'expressió en la prosa poètica, la pintura o la fotografia. En aquest blog us donaré idees d'objectes de decoració, us descobriré curiositats creatives ebrenques, i us ensenyaré algunes de les meves creacions de manera didàctica.
 

20/03/2019
Arriba el bon temps i tenim ganes de renovar-ho una mica tot. La casa, la roba, els utensilis de cuina. Us proposo una senzilla estampació per tovallons en la que podem triar el color i els motius.
03/09/2018
Aquests dies, moltes famílies estan tornant a casa per començar el col·legi. Qui té infants segur que reconeix aquesta pregunta: Quan arribarem?
31/01/2018
Aquests dies ha fet molt fred i he trobat a faltar la claror de la llum en els dies solejats de l'estiu. Us vull parlar de llum i ombres.
06/06/2017
Preparant les vacances? Us convido a disfrutar fent un àlbum de vida de les vacances, que anirem omplint de tots els escrits, fotografies, dibuixos, tiquets, carta de menús…. De tot el que volguem recordar en altres moments de l'any!
30/03/2017
Us agraden les plantes? Aquesta és una bona època de l'any per poder canviar-les de test i de lloc. Us proposo fer un jardí vertical. En concret, una tècnica d'origen japonès que permet veure la planta en una bola de molsa i terra: la Kokedama.
18/02/2017
Transferir imatges a qualsevol superfície mai ha estat tan fàcil. Us proposo que elegiu la superfície que més us agradi -tela, ceràmica, fusta o mobles- per fer un regal fet a mà per la persona o les persones que estimeu.
11/11/2016
Us vull fer una proposta. S'apropa el Nadal i és el moment de pensar quin regal farem als nostres amics i familiars o, fins i tot, a nosaltres mateixos. Cada cop més s'estilen els regals personalitzats, únics i amb un alt valor sentimental.