,
11/11/2016
Idees, colors, creativitat

L'art d'aprendre decoupage

Us vull fer una proposta. S'apropa el Nadal i és el moment de pensar quin regal farem als nostres amics i familiars o, fins i tot, a nosaltres mateixos. Cada cop més s'estilen els regals personalitzats, únics i amb un alt valor sentimental. I què més personalitzat, únic i especial que sigui fet per un mateix?

Si tens inquietuts artístiques i estètiques o voleu conèixer altres formes d'expressió plàstica, teniu la possibilitat d'apuntar-vos a aquest curs que jo mateixa impartiré, amb la voluntat de fer sentir les emocions de convertir objectes senzills en petites obres d'art.

A través de classes molt dinàmiques, treballarem la fusta amb la tècnica del decoupage, una tècnica manual decorativa que intenta imitar la pintura a mà, utilitzant tècniques de pàtina i pintura, distribuint correctament les retallades i donant un acabat amb vernís. Per fer aquest curs, no es necessiten coneixements previs!

PROGRAMA
Introducció al Decoupage i disseny de l’obra 
Part teòrica: orígens del decoupage, tipus de materials, tècniques, creació,  estètica i disseny. Part pràctica: elecció del material, del suport i del dibuix. 
Dissabte 19 de novembre, de 10 a 14h
Lloc: Aula oberta Museu de les Terres de l’Ebre

Perfeccionament de la tècnica i disseny de les dues peces a elaborar
Perfeccionament de la tècnica i definició de l’estètica i el color de les peces a elaborar. 
Dissabte 26 de novembre, de 10 a 14h.
Lloc: Aula oberta Museu de les Terres de l’Ebre

Confecció de dues peces  i resolució final
Confecció i rectificacions. Enganxar, pintar i... regalar!  
Dissabte 3 de desembre, de 10 a 14h
Lloc: Aula oberta Museu de les Terres de l’Ebre

L’alumnat ha de portar el següent material: marc o capseta de fusta, tisores, cola blanca transparent especial per a fusta, tovallons de paper decorats, plantilles, pinzell i vernís per a l’acabat final. Material opcional: blondes, washi tape de ralles i topos.

Dies: del 19/11/2016 al 3/12/2016
Horari: Dies 19 i 26 de novembre i 3 de desembre, de 10 a 14h
Lloc: Museu de les Terres de l’Ebre
Població: Amposta
Organitza: Consorci del Museu de les Terres de l’Ebre i Ajuntament d’Amposta.
Telèfon: 977 70 29 54

Més informació: 
Fitxa d'agenda Surtdecasa

 

*Surtdecasa.cat no es fa responsable de la redacció i contingut d'aquest post.

El meu nom és Cori Asens i sóc una apassionada de l'art i les arts. Des de sempre he buscat formes d'expressió en la prosa poètica, la pintura o la fotografia. En aquest blog us donaré idees d'objectes de decoració, us descobriré curiositats creatives ebrenques, i us ensenyaré algunes de les meves creacions de manera didàctica.
 

20/03/2019
Arriba el bon temps i tenim ganes de renovar-ho una mica tot. La casa, la roba, els utensilis de cuina. Us proposo una senzilla estampació per tovallons en la que podem triar el color i els motius.
03/09/2018
Aquests dies, moltes famílies estan tornant a casa per començar el col·legi. Qui té infants segur que reconeix aquesta pregunta: Quan arribarem?
31/01/2018
Aquests dies ha fet molt fred i he trobat a faltar la claror de la llum en els dies solejats de l'estiu. Us vull parlar de llum i ombres.
06/06/2017
Preparant les vacances? Us convido a disfrutar fent un àlbum de vida de les vacances, que anirem omplint de tots els escrits, fotografies, dibuixos, tiquets, carta de menús…. De tot el que volguem recordar en altres moments de l'any!
30/03/2017
Us agraden les plantes? Aquesta és una bona època de l'any per poder canviar-les de test i de lloc. Us proposo fer un jardí vertical. En concret, una tècnica d'origen japonès que permet veure la planta en una bola de molsa i terra: la Kokedama.
18/02/2017
Transferir imatges a qualsevol superfície mai ha estat tan fàcil. Us proposo que elegiu la superfície que més us agradi -tela, ceràmica, fusta o mobles- per fer un regal fet a mà per la persona o les persones que estimeu.
11/11/2016
Us vull fer una proposta. S'apropa el Nadal i és el moment de pensar quin regal farem als nostres amics i familiars o, fins i tot, a nosaltres mateixos. Cada cop més s'estilen els regals personalitzats, únics i amb un alt valor sentimental.