Com fer una taula de llum?

31/01/2018

Aquests dies ha fet molt fred i he trobat a faltar la claror de la llum en els dies solejats de l'estiu. Us vull parlar de llum i ombres. Farem una taula de llum que es fa servir en la fotografia i per veure les radiografies i que pot tindre moltíssimes possibilitats d'aprenentatge per un infant. Avui us parlaré d'una barreja de ciència i art!

En primer lloc serveix per a experimentar amb la llum i amb els objectes que amb la variació de materials es poden veure transparents, translúcids o opacs. Una bona manera d'experimentar amb els infants i fer servir fulles, llavors, glaçons de gel, plàstic, pedretes, fruita, paper cel·lofana, caniques... D'aquesta manera podran veure "les interioritats" dels objectes i com aquests canvien de color amb l'impacte de la llum.

Amb el paper de cel·lofana també podem entendre els colors. Podem partir dels colors bàsics -groc, vermell, blau- i sobreposar-los per a crear els colors complementaris -groc+ blau= verd-.

Materials per fer la capsa
Capsa transparent (mides aprox. 78 x 56 cm)
2 tires de llum LED (blanca)
Paper vegetal (per forrar l'interior de la tapa)
Paper d´alumini

*La capsa no ha de deixar passar massa la llum, si veus les bombetes a través de la capsa, no ho estàs fent bé! Millor posar doble capa de paper vegetal a l'interior de la tapa, ja que d'aquesta forma la llum no molesta. Si vols, també pots forrar les parets del costat de la capsa amb paper d´alumini perquè ajuda a concentrar la llum.

 

*Surtdecasa.cat no es fa responsable de la redacció i contingut d'aquest post.