,
31/01/2018
Idees, colors, creativitat

Com fer una taula de llum?

Aquests dies ha fet molt fred i he trobat a faltar la claror de la llum en els dies solejats de l'estiu. Us vull parlar de llum i ombres. Farem una taula de llum que es fa servir en la fotografia i per veure les radiografies i que pot tindre moltíssimes possibilitats d'aprenentatge per un infant. Avui us parlaré d'una barreja de ciència i art!

En primer lloc serveix per a experimentar amb la llum i amb els objectes que amb la variació de materials es poden veure transparents, translúcids o opacs. Una bona manera d'experimentar amb els infants i fer servir fulles, llavors, glaçons de gel, plàstic, pedretes, fruita, paper cel·lofana, caniques... D'aquesta manera podran veure "les interioritats" dels objectes i com aquests canvien de color amb l'impacte de la llum.

Amb el paper de cel·lofana també podem entendre els colors. Podem partir dels colors bàsics -groc, vermell, blau- i sobreposar-los per a crear els colors complementaris -groc+ blau= verd-.

Materials per fer la capsa
Capsa transparent (mides aprox. 78 x 56 cm)
2 tires de llum LED (blanca)
Paper vegetal (per forrar l'interior de la tapa)
Paper d´alumini

*La capsa no ha de deixar passar massa la llum, si veus les bombetes a través de la capsa, no ho estàs fent bé! Millor posar doble capa de paper vegetal a l'interior de la tapa, ja que d'aquesta forma la llum no molesta. Si vols, també pots forrar les parets del costat de la capsa amb paper d´alumini perquè ajuda a concentrar la llum.

 

*Surtdecasa.cat no es fa responsable de la redacció i contingut d'aquest post.

El meu nom és Cori Asens i sóc una apassionada de l'art i les arts. Des de sempre he buscat formes d'expressió en la prosa poètica, la pintura o la fotografia. En aquest blog us donaré idees d'objectes de decoració, us descobriré curiositats creatives ebrenques, i us ensenyaré algunes de les meves creacions de manera didàctica.
 

20/03/2019
Arriba el bon temps i tenim ganes de renovar-ho una mica tot. La casa, la roba, els utensilis de cuina. Us proposo una senzilla estampació per tovallons en la que podem triar el color i els motius.
03/09/2018
Aquests dies, moltes famílies estan tornant a casa per començar el col·legi. Qui té infants segur que reconeix aquesta pregunta: Quan arribarem?
31/01/2018
Aquests dies ha fet molt fred i he trobat a faltar la claror de la llum en els dies solejats de l'estiu. Us vull parlar de llum i ombres.
06/06/2017
Preparant les vacances? Us convido a disfrutar fent un àlbum de vida de les vacances, que anirem omplint de tots els escrits, fotografies, dibuixos, tiquets, carta de menús…. De tot el que volguem recordar en altres moments de l'any!
30/03/2017
Us agraden les plantes? Aquesta és una bona època de l'any per poder canviar-les de test i de lloc. Us proposo fer un jardí vertical. En concret, una tècnica d'origen japonès que permet veure la planta en una bola de molsa i terra: la Kokedama.
18/02/2017
Transferir imatges a qualsevol superfície mai ha estat tan fàcil. Us proposo que elegiu la superfície que més us agradi -tela, ceràmica, fusta o mobles- per fer un regal fet a mà per la persona o les persones que estimeu.
11/11/2016
Us vull fer una proposta. S'apropa el Nadal i és el moment de pensar quin regal farem als nostres amics i familiars o, fins i tot, a nosaltres mateixos. Cada cop més s'estilen els regals personalitzats, únics i amb un alt valor sentimental.