Com fer un tovalló amb motius gràfics

20/03/2019

Arriba el bon temps i tenim ganes de renovar-ho una mica tot. La casa, la roba, els utensilis de cuina. Us proposo una senzilla estampació per tovallons en la que podem triar el color i els motius. La tècnica s'anomena 'shibori' i consisteix a fer diferents nusos amb estris com pinces, gomes o cordes amb la intenció de crear diferents efectes gràfics.

Materials:
1. Paquet de tint per a roba
2. Sal
3. Tovalló que volem estampar
4. Galleda
5. Gomes i pinces de la roba

Omplim la galleda amb aigua a 40 graus i hi afegim la meitat d'una bossa de sal que farà de fixador. Barregem la sal amb l'aigua fins que es dissolgui totalment. A continuació, hi posem el tint de la bossa.

Doblegarem el tovalló de manera que quedi un rectangle llarg i posarem tres pinces de la roba perquè quedi plegat. Submergirem el tovalló amb les pinces dins de la barreja que hem fet i el deixarem tres minuts en remull. Després, retirarem les pinces i esbandirem el tovalló amb aigua neta i clara per purgar el tint. A continuació, haurem de desplegar la tela, escórrer-la i estirar-la per penjar-la a l'estenedor per assecar. I ja podrem dir als convidats que els tovallons els hem fet nosaltres!

*Surtdecasa.cat no es fa responsable de la redacció i contingut d'aquest post.

Comentaris

imatge de Audrey Martin

Aquest bloc es molt interesant es nota que lo agraden les arts .