,
20/03/2019
Idees, colors, creativitat

Com fer un tovalló amb motius gràfics

Arriba el bon temps i tenim ganes de renovar-ho una mica tot. La casa, la roba, els utensilis de cuina. Us proposo una senzilla estampació per tovallons en la que podem triar el color i els motius. La tècnica s'anomena 'shibori' i consisteix a fer diferents nusos amb estris com pinces, gomes o cordes amb la intenció de crear diferents efectes gràfics.

Materials:
1. Paquet de tint per a roba
2. Sal
3. Tovalló que volem estampar
4. Galleda
5. Gomes i pinces de la roba

Omplim la galleda amb aigua a 40 graus i hi afegim la meitat d'una bossa de sal que farà de fixador. Barregem la sal amb l'aigua fins que es dissolgui totalment. A continuació, hi posem el tint de la bossa.

Doblegarem el tovalló de manera que quedi un rectangle llarg i posarem tres pinces de la roba perquè quedi plegat. Submergirem el tovalló amb les pinces dins de la barreja que hem fet i el deixarem tres minuts en remull. Després, retirarem les pinces i esbandirem el tovalló amb aigua neta i clara per purgar el tint. A continuació, haurem de desplegar la tela, escórrer-la i estirar-la per penjar-la a l'estenedor per assecar. I ja podrem dir als convidats que els tovallons els hem fet nosaltres!

*Surtdecasa.cat no es fa responsable de la redacció i contingut d'aquest post.

El meu nom és Cori Asens i sóc una apassionada de l'art i les arts. Des de sempre he buscat formes d'expressió en la prosa poètica, la pintura o la fotografia. En aquest blog us donaré idees d'objectes de decoració, us descobriré curiositats creatives ebrenques, i us ensenyaré algunes de les meves creacions de manera didàctica.
 

20/03/2019
Arriba el bon temps i tenim ganes de renovar-ho una mica tot. La casa, la roba, els utensilis de cuina. Us proposo una senzilla estampació per tovallons en la que podem triar el color i els motius.
03/09/2018
Aquests dies, moltes famílies estan tornant a casa per començar el col·legi. Qui té infants segur que reconeix aquesta pregunta: Quan arribarem?
31/01/2018
Aquests dies ha fet molt fred i he trobat a faltar la claror de la llum en els dies solejats de l'estiu. Us vull parlar de llum i ombres.
06/06/2017
Preparant les vacances? Us convido a disfrutar fent un àlbum de vida de les vacances, que anirem omplint de tots els escrits, fotografies, dibuixos, tiquets, carta de menús…. De tot el que volguem recordar en altres moments de l'any!
30/03/2017
Us agraden les plantes? Aquesta és una bona època de l'any per poder canviar-les de test i de lloc. Us proposo fer un jardí vertical. En concret, una tècnica d'origen japonès que permet veure la planta en una bola de molsa i terra: la Kokedama.
18/02/2017
Transferir imatges a qualsevol superfície mai ha estat tan fàcil. Us proposo que elegiu la superfície que més us agradi -tela, ceràmica, fusta o mobles- per fer un regal fet a mà per la persona o les persones que estimeu.
11/11/2016
Us vull fer una proposta. S'apropa el Nadal i és el moment de pensar quin regal farem als nostres amics i familiars o, fins i tot, a nosaltres mateixos. Cada cop més s'estilen els regals personalitzats, únics i amb un alt valor sentimental.

Comentaris

imatge de Audrey Martin

Aquest bloc es molt interesant es nota que lo agraden les arts .