,
10/12/2014
Idees, colors, creativitat
Arbre de Nadal

Per què no decorem la casa per Nadal nosaltres mateixos?

Ara que s'apropa el Nadal, és un bon moment per començar a pensar en possibles detallets per decorar la casa i fer-la més acollidora. Enguany, jo he decidit fer un arbre de Nadal a la paret de l'entrada. Aquesta idea em permet no ocupar espai i, al mateix temps, proporcionar llum, formes i colors al rebedor.

Per fer-ho, he utilitzat els materials següents:
- Llana vermella per fer la forma
- Llana verda
- Xinxetes
- Cercles de varis colors fets amb ganxet
- Palets de fusta per gelat
- Cartolina
- Paper
- Fusta trobada a la platja
- Tira de llums

Com ho podem fer?
En primer lloc, faig un dibuix del que vull fer i agafo tots els elements que utilitzaré per tenir clara la idea del projecte que vull fer. A continuació, he marcat el perímetre de l'arbre amb xinxetes perquè aquest color fos el dominant de tot el conjunt acabat. La fusta de la platja participa activament dels cartrons en forma de corones de reis, un referent obligat en aquestes dates. Els flocs de neu de paper donen a entendre que està nevant i són plecs de paper doblegats i tallats de manera que ho semblin. La idea és que caiguin de dalt però trobant un equilibri en la composició, és a dir, que no quedi descompensat d'un costat a l'altre. A la part de baix de l'arbre, he fet una torreta amb palets de fusta de gelat que vaig unir amb ganxillo de llana de color verd. Les mostres rodonetes fetes amb ganxillo a mode de flors que cauen per tota la composició són petits esclats de colors d´alegria i que intenten compensar el radical color vermell dominant. Finalment, la tira de llums que s´encenen i s´apaguen és com un cor bategant que no s´atura, any rera any.

 

*Surtdecasa.cat no es fa responsable de la redacció i contingut d'aquest post.

El meu nom és Cori Asens i sóc una apassionada de l'art i les arts. Des de sempre he buscat formes d'expressió en la prosa poètica, la pintura o la fotografia. En aquest blog us donaré idees d'objectes de decoració, us descobriré curiositats creatives ebrenques, i us ensenyaré algunes de les meves creacions de manera didàctica.
 

20/03/2019
Arriba el bon temps i tenim ganes de renovar-ho una mica tot. La casa, la roba, els utensilis de cuina. Us proposo una senzilla estampació per tovallons en la que podem triar el color i els motius.
03/09/2018
Aquests dies, moltes famílies estan tornant a casa per començar el col·legi. Qui té infants segur que reconeix aquesta pregunta: Quan arribarem?
31/01/2018
Aquests dies ha fet molt fred i he trobat a faltar la claror de la llum en els dies solejats de l'estiu. Us vull parlar de llum i ombres.
06/06/2017
Preparant les vacances? Us convido a disfrutar fent un àlbum de vida de les vacances, que anirem omplint de tots els escrits, fotografies, dibuixos, tiquets, carta de menús…. De tot el que volguem recordar en altres moments de l'any!
30/03/2017
Us agraden les plantes? Aquesta és una bona època de l'any per poder canviar-les de test i de lloc. Us proposo fer un jardí vertical. En concret, una tècnica d'origen japonès que permet veure la planta en una bola de molsa i terra: la Kokedama.
18/02/2017
Transferir imatges a qualsevol superfície mai ha estat tan fàcil. Us proposo que elegiu la superfície que més us agradi -tela, ceràmica, fusta o mobles- per fer un regal fet a mà per la persona o les persones que estimeu.
11/11/2016
Us vull fer una proposta. S'apropa el Nadal i és el moment de pensar quin regal farem als nostres amics i familiars o, fins i tot, a nosaltres mateixos. Cada cop més s'estilen els regals personalitzats, únics i amb un alt valor sentimental.