,
04/03/2012
Música i crítica social

L'alcoholímetre d'un sol ús: una inversió de futur

 

Acabo d’escoltar a la ràdio que tots els vehicles que circulen per França hauran de portar un alcoholímetre d'un sol ús. Qui no el porte serà castigat amb una multa d'11 euros. El nou artilugi es ven en comerços, costa entre 2 i 3 euros i naturalment té data de caducitat. La mesura s’aplica de moment a França però el director del Servei Català de Trànsit, Joan Aregio, lamenta que mesures com aquestes no siguen comunes a tot Europa.

Quan es tracta d’aplicar mesures recaptatòries, Europa continua preocupant-se per la nostra salut i la nostra vida. Sembla que no els importa tant la possibilitat de que ens quedem sense faena, sense poder pagar les nostres hipoteques o que haguem d’acabar sense sostre per dormir… Una altra manera de perdre la salut i de morir.

Davant d’aquesta nova moral internacional, em passa pel cap la possibilitat de muntar una petita fàbrica d’alcoholímetres d’un sol ús, però pensó que potser ja ho estarà fent el familiar d’algun ministre o algún banquer.

No sé per què em vé el record de tot aquell muntatge de la grip A i les vacunes.

*Surtdecasa.cat no es fa responsable de la redacció i contingut d'aquest post.

Arturo Gaya (Tortosa, 3 de setembre de 1956) és cantador, lletrista, periodista i professor de Cant popular i Folklore a l'AMTP. Integrant de Quico el Célio, el Noi i el Mut de Ferreries. Ara inicia aquesta etapa de blogger on aportarà reflexions i opinions sobre la vida en general.

03/10/2017
Senyors presidents, lo 20 de setembre de 2012 es van reunir els dos caps de govern (llavors lo representant català era Artur Mas) per decidir que no podien dialogar sobre la realitat de Catalunya i l’Estat espanyol.
28/09/2017
El que estem vivint a Catalunya no és un problema, és una realitat.
31/05/2016
‘Divideix i guanyaràs’ (Divide et impera) és una frase atribuïda a Juli César i posteriorment usada per Maquiavel, Napoleó Bonaparte i segurament molts altres estrategues fins als nostres dies.
29/05/2016
Els ciutadans de Tortosa que han participat en la consulta popular sobre el monument de la Batalla de l’Ebre han decidit per una majoria bastant significativa conservar-lo i reinterpretar-lo.
28/04/2016
Lo monument franquista, al mig del riu Ebre i al cor de la ciutat, no és la postal que Tortosa necessita ni mereix.
15/03/2016
A partir d’ara, quan viatge a Barcelona, sentiré que vaig a una ciutat una mica més humana i sensibilitzada per la cultura de base.
09/11/2015
Com hi ha un president espanyol i un president català, els dos de dreta ben dreta i molt acostumats a pactar temes econòmics d’altura, que ara escenifiquen una incapacitat per dialogar...