,
29/01/2014
Música i crítica social

UN MÓN SENSE PETE SEEGER

Ha mort Pete Seeger: el pare de la música popular. Als seus 94 anys, és ben cert que era una noticia que podía arribar en qualsevol moment, però un món sense ell serà ara una mica més trist. Ens deixa orfes a tots els que tenim aquella esperança de que amb la música pots posar el teu granet d’arena per millorar la societat.

Immersos en una crisi de valors com mai haviem viscut en les darreres generacions; on ser comunista, anarquista o creure en una utopia sembla fora de lloc, perquè vivim en una selva on el més fort es menja al més feble, emmig d’un dia a dia en el que se’ns pixen a sobre mentre la premsa diu que plou… A alguns ens quedava la il.lusió de que a l’altra part de l’Atlàntic, a la ribera del riu Hudson, un vell cantant, amb un banjo penjat del coll en es podía llegir “aquesta màquina derrota l’odi i l’obliga a rendir-se”, encara somniava en tindre un martell o en una revolta de les flors en la que acabariem vencent si hi anavem tots junts.

Una vida admirable: una persona bondadosa, sempre compromesa amb la gent i la terra; una llegenda que hem tingut la sort de conèixer viva; un capítol amb lletres daurades en la historia de la música (no daurades per l’or sinò pel reflexe del sol en els camps).

Només per poder tindre l’oportunitat de continuar un camí com el seu, ja és bonic ser músic.

*Surtdecasa.cat no es fa responsable de la redacció i contingut d'aquest post.

Arturo Gaya (Tortosa, 3 de setembre de 1956) és cantador, lletrista, periodista i professor de Cant popular i Folklore a l'AMTP. Integrant de Quico el Célio, el Noi i el Mut de Ferreries. Ara inicia aquesta etapa de blogger on aportarà reflexions i opinions sobre la vida en general.

03/10/2017
Senyors presidents, lo 20 de setembre de 2012 es van reunir els dos caps de govern (llavors lo representant català era Artur Mas) per decidir que no podien dialogar sobre la realitat de Catalunya i l’Estat espanyol.
28/09/2017
El que estem vivint a Catalunya no és un problema, és una realitat.
31/05/2016
‘Divideix i guanyaràs’ (Divide et impera) és una frase atribuïda a Juli César i posteriorment usada per Maquiavel, Napoleó Bonaparte i segurament molts altres estrategues fins als nostres dies.
29/05/2016
Els ciutadans de Tortosa que han participat en la consulta popular sobre el monument de la Batalla de l’Ebre han decidit per una majoria bastant significativa conservar-lo i reinterpretar-lo.
28/04/2016
Lo monument franquista, al mig del riu Ebre i al cor de la ciutat, no és la postal que Tortosa necessita ni mereix.
15/03/2016
A partir d’ara, quan viatge a Barcelona, sentiré que vaig a una ciutat una mica més humana i sensibilitzada per la cultura de base.
09/11/2015
Com hi ha un president espanyol i un president català, els dos de dreta ben dreta i molt acostumats a pactar temes econòmics d’altura, que ara escenifiquen una incapacitat per dialogar...