,
24/10/2011
Música i crítica social

Per un periodisme cultural

 

Hi ha excepcions molt lloables, però el periodisme cultural es troba a faltar a casa nostra i la seua presència en comptagotes contrasta amb la immensa activitat creativa que bull a diari a tots els racons del territori. Sovint vegem massa notícies polítiques avorrides, successos que només fan d'altaveus del dolor, pàgines econòmiques que parlen de com els poderosos juguen amb el nostre treball, futbol milionari que desdibuixa l'essència del deport... Dissortadament l'espai per parlar de la Cultura es queda petit i deixa a l'ombra i'immens panorama de la nostra Cultura escrita amb majúscules: les lletres, les arts plàstiques, la música, el teatre, la dansa, el cinema, la nostra oblidada cultura popular que dona sentit a la festa i a la tradició...

M'he llevat amb ganes d'agrair a la gent del surtdecasa.cat el seu esforç en donar a conéixer tot allò que té relació amb el món de la cultura i la creació artística a les Terres de l'Ebre. La bona resposta que esteu trobant a través de les vostres iniciatives és potser només el principi de la gran acollida que us mereixeu. Esteu omplint un buit molt important. Per això no em costa gens pegar-vos avui aquesta ensabonadeta. Gràcies i enhorabona!

*Surtdecasa.cat no es fa responsable de la redacció i contingut d'aquest post.

Arturo Gaya (Tortosa, 3 de setembre de 1956) és cantador, lletrista, periodista i professor de Cant popular i Folklore a l'AMTP. Integrant de Quico el Célio, el Noi i el Mut de Ferreries. Ara inicia aquesta etapa de blogger on aportarà reflexions i opinions sobre la vida en general.

03/10/2017
Senyors presidents, lo 20 de setembre de 2012 es van reunir els dos caps de govern (llavors lo representant català era Artur Mas) per decidir que no podien dialogar sobre la realitat de Catalunya i l’Estat espanyol.
28/09/2017
El que estem vivint a Catalunya no és un problema, és una realitat.
31/05/2016
‘Divideix i guanyaràs’ (Divide et impera) és una frase atribuïda a Juli César i posteriorment usada per Maquiavel, Napoleó Bonaparte i segurament molts altres estrategues fins als nostres dies.
29/05/2016
Els ciutadans de Tortosa que han participat en la consulta popular sobre el monument de la Batalla de l’Ebre han decidit per una majoria bastant significativa conservar-lo i reinterpretar-lo.
28/04/2016
Lo monument franquista, al mig del riu Ebre i al cor de la ciutat, no és la postal que Tortosa necessita ni mereix.
15/03/2016
A partir d’ara, quan viatge a Barcelona, sentiré que vaig a una ciutat una mica més humana i sensibilitzada per la cultura de base.
09/11/2015
Com hi ha un president espanyol i un president català, els dos de dreta ben dreta i molt acostumats a pactar temes econòmics d’altura, que ara escenifiquen una incapacitat per dialogar...