,
14/03/2020
Maternitat
Així començàvem el dia

2/15: Paciència i positivisme

Avui he començat el segon dia de confinament amb dos propòsits: prendre'm la situació amb més positivisme i intentar cridar menys que ahir. Perquè, és cert, ahir no estava mentalment preparada per gestionar tot el que va acabar passant al llarg del dia. Treballar, entretenir els petits, evitar baralles, no perdre els nervis, assimilar la nova situació... Massa coses noves d'un dia per a l'altre. 

Però avui m'he despertat diferent. Ens ho haurem de prendre amb més optimisme, no!? Al cap i a la fi, el que hem de fer és quedar-nos a casa. Tan senzill com això. El que fem dins de casa ja és cosa nostra (com ens organitzem, com ho vivim, com ho compartim...), però no ha de ser tan difícil. O almenys, està a les nostres mans que sigui el menys difícil possible. 

Això precisament és que el vam fer ahir a la tarda, abans de l'hora de la dutxa, amb el fill gran: un horari d'activitats. Què faríem al matí després d'esmorzar i vestir-nos, quina pel·lícula veuríem després de dinar i a quin joc jugaríem després de berenar. I la veritat és que, de moment, està funcionant molt millor del que em pensava! Perquè ja no vas tan perduda improvisant constantment. Ja tens una idea de què faràs, més o menys, a cada franja horària. I això, et dona molta tranquil·litat interior. 

De moment, seguirem el 'planning' i intentarem pensar activitats diferents cada dia. Encara hem d'acabar de decidir com ho farem els dies entre setmana, per combinar-ho amb el teletreball (serà més complicat, però buscarem la manera), però és important prendre'ns aquests dies amb calma i sense perdre la paciència. Es faran llargs, segur. Però no ens queda una altra opció. Fer videoconferències amb els iaios, els amics i la família; tornar a disfrutar de llargues converses telefòniques, i compartir hores i hores amb els petits de casa. Hi haurà moments de tot, però a la llarga, segur que en tindrem un bonic record. 

*Surtdecasa.cat no es fa responsable de la redacció i contingut d'aquest post.

Del 1983 i amb quatre criatures. Hi ha dies que penso que són lo millor que he fet a la vida. Altres, que no entenc què tenia al cap quan vaig decidir tenir-les.

15/09/2021
'Que lents que passen els dies, però que ràpid que passen els anys'. L'altre dia sentia esta frase i, aproximant-se el primer aniversari de les bessones, vaig sentir-m'hi molt identificada.
23/03/2021
Quantes vegades m'ho he dit a mi mateixa. Tot passa. Sobretot en aquelles nits de còlics inconsolables que t'exprimien l'energia i la paciència.
20/01/2021
La veritat és que mai m'havia imaginat que tindria bessones. Mai de la vida! No entrava dins dels meus plans ni se'm passava pel cap la possibilitat que em pogués tocar a mi.
05/11/2020
Pit (o més ben dit, pits), plors i 'panyals'. Sense horaris, sense pauses, sense excuses. Pit (o més ben dit, pits), plors i 'panyals'. Quan no és una, és l'altra (o les dos alhora!).
18/06/2020
Gairebé sense adonar-nos-en, hem arribat a finals de juny i s'ha acabat el curs escolar.
16/06/2020
Ha estat un cap de setmana ple de retrobaments (amb amics i familiars) que feia temps que esperàvem. Un cap de setmana que ens ha recordat bastant als que vivíem abans de tota aquesta pandèmia.
11/06/2020
Des del primer dia que em van dir que portava bessons, ja em van avisar que les visites i els controls amb els metges i ginecòlegs serien més sovint.