,
25/05/2020
Maternitat
Un moment d'entreteniment tranquil

74/75 + 12: Concilia què?

Farà dos setmanes que la comunitat emocional Club de Malasmadres va llençar la campanya #EstoNoEsConciliar, reclamant atenció per part de l'Estat per a les famílies que, en el marc de la crisi actual, s'estan veient obligades a renunciar a la seva feina per poder fer-se càrrec dels seus fills/es. Reivindicant, una vegada mes, una solució real a aquesta situació i, sobretot, recordant la importància de la conciliació familiar en la nostra societat. I és que és una realitat en què ens trobem moltes famílies. Ja fa més de 70 dies que les escoles estan tancades i pares i mares, d'un dia per l'altre, ens hem hagut d'adaptar a un nou dia a dia, amb rutines canviades i horaris laborals impossibles. I no volem deixar de treballar, però tampoc volem deixar desatesos els nostres petits. 

Trobar un equilibri és molt complicat i hi ha moltes famílies que encara ho estan passant pitjor del que podem viure nosaltres en primera persona, però el que és evident és que s'ha de buscar una solució. Que les famílies no quedem en l'oblit com si no existíssim, sinó fer sentir la nostra veu i les nostres demandes. Si ja és prou complicat, en una situació normal, compaginar feina i família, en una situació excepcional com l'actual es converteix en una utopia. No volem renunciar, volem conciliar. Ànims, famílies! 

*Surtdecasa.cat no es fa responsable de la redacció i contingut d'aquest post.

Del 1983 i amb dos xiquets petits. Hi ha dies que penso que són lo millor que he fet a la vida. Altres, que no entenc què tenia al cap quan vaig decidir tenir-los.

18/06/2020
Gairebé sense adonar-nos-en, hem arribat a finals de juny i s'ha acabat el curs escolar.
16/06/2020
Ha estat un cap de setmana ple de retrobaments (amb amics i familiars) que feia temps que esperàvem. Un cap de setmana que ens ha recordat bastant als que vivíem abans de tota aquesta pandèmia.
11/06/2020
Des del primer dia que em van dir que portava bessons, ja em van avisar que les visites i els controls amb els metges i ginecòlegs serien més sovint.
10/06/2020
No saps com, de cop, les constel·lacions s'alineen i els dos s'entretenen fent alguna cosa en silenci, sense crits, concentrats. Un fent per primera vegada un puzzle 'dels grans' i l'altre pintant el quadern de dibuixos.
08/06/2020
Encetem fase 3 amb mobilitat reduïda, tant territorial com física.
07/06/2020
Per fi, comencem a encetar la nostra fase particular de retrobaments amb amics, després d'una primera fase només amb familiars.
06/06/2020
Un nou dissabte se suma als ja-no-sé-quants dissabtes que portem des que tota aquesta pandèmia va començar. Un nou dissabte, això sí, que hem pogut tornar a compartir amb iaios i cosins per part de pare.