,
01/06/2020
Maternitat
Teletreballant amb la companyia del petit

81/87: Aprenent a combinar-ho tot

Una de les coses que aprens quan et converteixes en mare és a fer mil coses a la vegada. No saps com, la faceta organitzadora que portem a dins - tot i no ser-ne conscients potser fins llavors - surt a l'exterior i et permet fer el dinar, mentre jugues amb els petits i poses una rentadora; o preparar la bossa per sortir al carrer, carregar el mòbil i fer la llista de la compra. El teu cap aprèn - amb molts assaig-error i pràctica - a coordinar tasques, prioritats i necessitats i, poc a poc, aconsegueix anar coordinant el dia a dia amb més o menys soltura. Estàs pendent de tot (mentre xerres amb la teva mare, tens l'ull posat en el petit que va en bicicleta, sense oblidar-te de controlar l'altre petit que està jugant amb les pedres), però arribes a exercitar tant la faceta 'multitasquing' que ja ho fas sense adonar-te'n. 

Durant aquests mesos de confinament familiar també ha estat així. Combinar el teletreball amb l'acompanyament dels petits, trobar un equilibri entre allò prioritari, allò necessari - que pot esperar - i allò desitjable - que encara pot esperar més, però que a la mínima que puguis intentaràs fer -. Una situació que s'allargarà durant l'estiu - estiguem en fase 2, en fase 3 o en la "nova normalitat" - i que, per tant, haurem d'aprendre a combinar com hem fet fins ara i de la millor manera que puguem. Intentant no estressar-nos més del compte, amb sentit comú i posant molta paciència i actitud de la nostra part, però aprenent a conviure entre 'mama, vull fer feina amb tu', 'mama, m'expliques aquest conte?' i 'Neus, a les tres tenim reunió'. Ànims, famílies! 

*Surtdecasa.cat no es fa responsable de la redacció i contingut d'aquest post.

Del 1983 i amb quatre criatures. Hi ha dies que penso que són lo millor que he fet a la vida. Altres, que no entenc què tenia al cap quan vaig decidir tenir-les.

15/09/2021
'Que lents que passen els dies, però que ràpid que passen els anys'. L'altre dia sentia esta frase i, aproximant-se el primer aniversari de les bessones, vaig sentir-m'hi molt identificada.
23/03/2021
Quantes vegades m'ho he dit a mi mateixa. Tot passa. Sobretot en aquelles nits de còlics inconsolables que t'exprimien l'energia i la paciència.
20/01/2021
La veritat és que mai m'havia imaginat que tindria bessones. Mai de la vida! No entrava dins dels meus plans ni se'm passava pel cap la possibilitat que em pogués tocar a mi.
05/11/2020
Pit (o més ben dit, pits), plors i 'panyals'. Sense horaris, sense pauses, sense excuses. Pit (o més ben dit, pits), plors i 'panyals'. Quan no és una, és l'altra (o les dos alhora!).
18/06/2020
Gairebé sense adonar-nos-en, hem arribat a finals de juny i s'ha acabat el curs escolar.
16/06/2020
Ha estat un cap de setmana ple de retrobaments (amb amics i familiars) que feia temps que esperàvem. Un cap de setmana que ens ha recordat bastant als que vivíem abans de tota aquesta pandèmia.
11/06/2020
Des del primer dia que em van dir que portava bessons, ja em van avisar que les visites i els controls amb els metges i ginecòlegs serien més sovint.