Camellia

Foto: 

Cedida
La Cia dell’Anima representarà l'espectacle 'Camellia'

Els 5 imperdibles del Litterarum

Tindrà lloc del 27 al 29 de maig a Móra d'Ebre
Surtdecasa
,
09/05/2022
Espectacles
Litterarum, que tindrà lloc del 27 al 29 de maig, és la fira professional que promou espectacles basats en textos literaris escrits originàriament en llengua catalana i que no han estat concebuts originalment per a l’escena. Una simbiosi creativa entre literatura i arts escèniques impulsada per l’Ajuntament de Mora d’Ebre. El seu àmbit és el del domini lingüístic del català (Catalunya, el País Valencià, les Illes Balears, Andorra, la Franja de Ponent, la Catalunya Nord i l’Alguer) i des de la seua creació el 2007 ha fet créixer considerablement el nombre de creacions escèniques inspirades en la literatura i ha sabut apropar autors de les lletres catalanes de totes les èpoques, clàssics i contemporanis, a un públic més ampli. Us hem seleccionat alguns dels espectacles més interessants de l'edició!

Les Fugitives | Foto: Cedida
1. Espectacle 'Te deix, amor, la mar com a penyora' de Les Fugitives
A partir de l'obra de Carme Riera. Te deix, amor, la mar com a penyora és l’adaptació teatral del relat homònim de Carme Riera. Malgrat ser publicat el 1975, continua sent una història revolucionària i plena de valentia. Una història d’amor impossible situada al bell mig de Mallorca, embolcallada per la mar. És una obra poètica que s’inicia quan l’Aina recorda la curta, però intensa, relació amorosa que va viure anys enrere. Els seus records cobren vida i apareixen en escena en forma d’una Aina adolescent i d’una professora de literatura apassionada per les petites coses, la Maria. És un espectacle delicat i sensible amb projeccions que inunden el teatre de mar i amb música en directe a càrrec de la cantant balear Clara Gorrias. És un espectacle fruit de la residència artística de la temporada 20-21 de la companyia Les Fugitives al Teatre Tantarantana, amb el suport d’ATIC Associació Teatral d’Innovació i Complicitats.
Quan? Divendres 27 de maig a les 22:30 hores, al Teatre Municipal La Llanterna. Preu: 5 euros.

2. Espectacle 'El monstre de colors' de Tutatis
Un espectacle de titelles, música i colors per fer viatjar als més menuts pel món de les emocions. "El monstre està ple de colors: groc, blau, vermell, negre, verd... Quin embolic! Amb l'ajuda de la nena aprendrem que cada color representa una emoció, però cal saber entendre-les per posar-les en ordre". El monstre de colors és un personatge entranyable basat en el llibre de l'Anna Llenas que provoca sentiments d'empatia en els més petits i que els permet identificar i posar nom a les coses que senten en cada moment. Tant el llibre com l'obra de teatre són eines pensades per a facilitar l'expressió de les emocions dels infants.
Quan? A partir de l’obra de l’Anna Llenas. Dissabte 28 de maig a les 11 hores, al Teatre Municipal La Llanterna. Litterarum PETITS. Preu: 5 euros.

  • imatge de control 1per1

3. Espectacle 'Camellia' de Cia dell’Anima
Mercè Rodoreda va escriure 'Viatges i Flors'. Petits relats que parlen de diverses dones en forma de flors. Dones que lluiten, sedueixen, pateixen, celebren... 'Camellia' recull aquest petit somriure de l’escriptora des d’una mirada feminista. Música barroca interpretada per a dos violins i una actriu. A partir de contes de la Mercè Rodoreda.
Quan? Dissabte 28 de maig a les 17h, a la plaça de Baix. Gratuït.

Judit Puigdomènech actuarà al sopar maridatge literari | Foto: Cedida
4. Sopar maridatge literari amb l’actuació 'Entre la Terra i el Cel' de Judit Puigdomènech
Més coneguda com a Ju, Judit Puigdomènech inicia gira primaveral i estiuenca tot apuntant cap a un nou treball que es podrà escoltar a la tardor. Amb una sonoritat plenament orgànica i formant un duet amb guitarra acústica, la veu de la Ju planteja un context que s’emmiralla a la realitat proactiva tot cercant l’essència d’allò que “s’és”. El so que neix de la quietud s’empara a un tot, i vinculant la melodia amb la poesia s’acull la llavor de les paraules, de poetes com Clementina Arderiu i Maria-Mercè Marçal. Una proposta única per veure i escoltar en retrospectiva i poder tastar en primícia noves cançons que parlen de la nostra història i que apel·len a una consciència col·lectiva d’aquest país i del món.
Quan? Dissabte 28 de maig a les 21:30h al castell de Móra. Preu sopar i actuació: 20 euros.

5. Espectacle concert 'Centenari' de Gabriel Ferrater, a càrrec de Joan Artigas
A propòsit de l’Any Ferrater, l'estiu de 2014 Joan Artigas va emprendre l'apassionant camí d'endinsar-se en la poesia de Gabriel Ferrater, sempre complexa, colpidora i reflexiva. A través de la música, ha rescatat la cara més propera, amable i positiva del poeta. I, també, la més crítica. La poesia de Ferrater posa reptes al lector i el provoca. Ferrater és autor d'una de les obres poètiques més rellevants de la literatura catalana de postguerra. Durant el concert es fa un repàs dels poemes més significatius de tota la seva obra, musicats per Joan Artigas.
Quan? Diumenge, 29 de maig a les 13h a la plaça de Dalt. Gratuït.

A

També et pot interessar