Nadal

Foto: 

Cedida

Els 5 plans per fer aquest Nadal a les Terres de l'Ebre

Mercats de Nadal, mostres d'artistes locals, espectacles i concerts nadalencs
Surtdecasa Ebre
,
09/12/2019
Fires i festes
Propostes clàssiques i modernes amb aroma nadalenc. Tradicions populars que potser encara no heu descobert, mercats especials i propostes per senzillament deixar anar adrenalina com és el cas de les pistes de gel. Recorda que a l'agenda de Surtdecasa Ebre trobaràs no només una selecció, sinó totes les propostes per fer aquest Nadal!

1. Els clàssics musicals del Nadal
'Lo Misteri de Nadal' de Quico el Célio, el Noi i el Mut de Ferreries, un any més, ens ofereixen una selecció dels millors temes del cançoners nadalenc: històries màgiques, poesia i també alguna rumba. Un treball fresc i una novetat en el terreny de la música popular que ens farà viure les estones més divertides i entranyables d’aquestes festes a La Ràpita (22 de desembre), a Bítem (25 de desembre) i a Masdenverge (28 de desembre). Altres clàssics musical imperdibles d'aquestes festes són el Concert de Nadal de l'Orquestra de Cambra de Tortosa, el del Cor de Cambra Tyrichae, el dels Cors de LaBinota o el del Cor Flumine, acompanyat per la Tortosa BigBand

  • imatge de control 1per1

2. Descobreix mercadets d'art
Del 5 al 24 de desembre, segona edició del Mercat d'Art Solidari, una exposició d'obres d'art i peces de petit format d'artistes del territori de diferents disciplines: pintura, fotografia, poemes manuscrits i diferents edicions de llibres, entre altres. A més, s'hi celebraran tallers d'art, presentacions de llibres i música en viu. Més de 50 artistes, tant emergents com d’una marcada i llarga trajectòria, participaran en la iniciativa posant a la venda fins a 500 obres. El mercat també inclourà una exposició amb peces a un preu que marcarà cada artista. A el Raval de l'Art, un espai artístic ubicat entre les oliveres de la Raval de Cristo de Roquetes, torna l'exposició-venda de Nadal amb peces úniques, escultures i obres de ceràmica de gran qualitat artística. En aquest cas hi exposaran Jaime Romer; Teresa-Marta Batalla; Rainer G. Schumacher i José Davila.3. Mercats de Nadal
El 15 de desembre, torna el Mercat de Santa Llúcia d'Amposta, amb més de cinquanta parades d’artesania, alimentació i comerç, on trobar detalls, regals i objectes artesans per aquestes festes nadalenques. El mateix dia se celebrarà la tercera edició de la Fira de Santa Llúcia i el Pessebre Vivent de L'Aldea, amb un dia per passejar entre les parades nadalenques i la recreació del pessebre. A Amposta també tindrà lloc el Festival solidari 'La volta al món en 80 dies', el diumenge 22 de desembre. A més, a la secció d'agenda de Fires i festes podràs trobar moltes altres fires i activitats nadalenques a molts municipis de les Terres de l'Ebre. A Tortosa, una de les nostres recomanacions especials és el 'Recordant Hanukkah. La festa de les llums' , a càrrec de la Jueva de Tortosa, que celebra l'alegria del miracle que, en temps antics, va permetre mantenir encesa la làmpada sagrada del Temple de Jerusalem durant vuit dies.

4. Els Pastorets 
A Ulldecona, torna, com sempre, l'espectacle 'Els Pastorets d'Ulldecona', el clàssic nadalenc per excel·lència de Josep M. Folch i Torres, a càrrec del Grup Escènic de La Passió d'Ulldecona, sota la direcció de Bienve Borràs. Tindrà lloc els dies 15, 22 i 29 de desembre a les 18h al Teatre Orfeó Montsià. Per la seva part, a Tortosa els dies 21 i 22 de desembre també s'ha programat la representació - per segona vegada - dels 'Pastorets' del folklorista Joan Moreira - escrita al primer terç del segle XX -, a càrrec de l'Escola Municipal de Teatre de Tortosa i la Colla Jove de Dolçainers de Tortosa.

4. Pista de Gel de Tortosa
Fins al 7 de gener, sisena edició de la Pista de Gel de Tortosa, amb 300 m2 per patinar i passar-ho d'allò més bé. Una opció apta tant pels més petits com els adults que vulguin provar-ho. No fa falta viure en un país nòrdic per gaudir de les pistes de gel que s'instal·len en els llocs més cèntrics de la ciutat.
> Més informació


Pessebre vivent de Jesús I Foto: Ipcite

5. Pessebres vivents
Els pessebres vivents de Jesús i Tivissa són representacions de teatre popular nadalenc que combinen diverses escenes bíbliques entorn del naixement de Jesús, juntament amb la representació de fragments dialogats. A Jesús, les escenes bíbliques es desenvolupen en moviment i parlades i són obres adaptades que corresponen a capítols dels evangelis recollits al Nou Testament, relacionats amb el naixement de Jesús. A Tivissa, les escenes dialogades corresponen a fragments de l’obra dels Pastorets de Josep Maria Folch i Torres i es combinen amb quadres fixos i coreografies. Tots els personatges que intervenen són representats per veïns i veïnes que de manera voluntària participen del pessebre com expliquen els antropòlegs de l'Ipcite.

Més informació: 

> Consulta més activitats a l'agenda de Surtdecasa Ebre (enllaç)

A

També et pot interessar